Home HR Een personeelsfeest voor mopperpotten: 4 ‘inspirerende ideeën’

Een personeelsfeest voor mopperpotten: 4 ‘inspirerende ideeën’

1166
DELEN
Een personeelsfeest voor mopperpotten: 4 ‘inspirerende ideeën’

Voor veel ondernemingen zijn bedrijfsuitjes en personeelsfeestjes onderdeel van de jaarlijkse sleur. Met z’n allen naar het werk, gewapend met slaapzakken en tenten om opnieuw twee dagen gezamenlijk te klagen en te doen alsof we het nog prettig vinden ook. Het chagrijn lijkt in de praktijk uit sommigen hun mondhoeken te lekken. En het enthousiast watertanden van een stel andere enkelingen helpt dan écht niet. Wil je echt een personeelsfeest organiseren waar ook mopperpotten het eens naar hun zin hebben? Lees dan deze vier ‘inspirerende ideeën’.

# 1. Het feestje waar je weg mag glippen

Een festival in de eigen gebouwen, waarbij de muziek door de speakers knalt en de champagne rijkelijk vloeit: een bedrijfsfestival is dé manier om voor eens en voor altijd de werkplek eens door elkaar te schudden. Bovenal biedt het veel vrijheid. Wie wil feesten, doet dat. Wie alleen in de achtertuin een peuk wil opsteken, hoeft zich nergens voor te schamen. Ook niet wanneer ze vervolgens stiekem wegglippen. Wie weet wordt het voor de anderen zelfs een legendarisch feestje waar iedereen het jaren later nog over heeft. Omdat Roswitha van de administratie in de cel belandde of omdat Lien nooit meer bijkwam. Maar met extra veel geluk wordt het bedrijfsfestival zo legendarisch dat niemand jou ooit nog durft te vragen een bedrijfsuitje te organiseren. Ben je daar ook eindelijk vanaf.

# 2. Het feestje dat niet te lang moet duren

Weet je wat voor kniesoren het probleem is met bedrijfsuitjes? Ze slepen veel te lang aan. Eens gezellig een uurtje klaverjassen? Dat kunnen ze heus wel aan. Maar een volledige dag of, nog erger, een weekend in elkaars nabijheid vertoeven? Dat is gekkenwerk. Maak van het uitje dan ook een vrijblijvend event. Een receptie en vervolgens een feestje. En wie niet aanwezig wil zijn, kan op kantoor een beetje werken of genieten van de eenzaamheid. Waarom zou dat een probleem zijn? Vrijblijvend is net zo leuk. Echt waar!

# 3. Het feestje waar we een mep uitdelen

Echte mopperpotten ergeren zich het hele jaar door aan hun collega’s. Als ze vervolgens ook nog eens twee dagen geestvervoering moeten veinzen? Dan lukt dat enkel met een goede fles whisky. Organiseer daarom uitjes waarbij ze eens helemaal los kunnen gaan, ook zonder drank. Botsauto’s in de parkeergarage, bijvoorbeeld, of een sessie kickboksen. Zijn de mopperpotten eenmaal uitgeraasd? Dan zijn ze vast opnieuw een paar dagen rustig en tevreden. Geloof me: de sfeer zal nooit eerder zo goed hebben gezeten.

# 4. Het feestje waar ontsnappen ook leuk is

Een escaperoom als inspirerend idee? Voor doorwinterde zeurpieten is het werk al automatisch een escaperoom waar ze maar niet uit kunnen ontsnappen. Dus waarom geef je hen niet voor één keer de kans? Bouw het eigen bedrijf om tot een escaperoom waar de managers zijn gesneuveld en teams zich een weg moeten banen naar de uitgang. Maar bovenal: wanneer ze die uitgang bereikt hebben, mogen ze gewoon naar huis. Eind goed, al goed. En volgend jaar opnieuw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here