Home Lifestyle Een pak dragen: 5 praktische tips

Een pak dragen: 5 praktische tips

785
DELEN
Een pak dragen 5 praktische tips

Het dragen van een formeel pak is de afgelopen decennia steeds minder de norm geworden, hoewel er verschillen te zijn tussen diverse branches. Het afgelopen jaar is aantal mensen dat regelmatig een pak draagt helemaal drastisch afgenomen. Een van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus onder controle te houden, is het dringende advies van de overheid om zoveel mogelijk thuis te werken. Veel mensen dragen tijdens thuiswerk casual kleding en hooguit een net shirt of overhemd tijdens een videobelgesprek. Ben jij alweer vergeten hoe je ook alweer een pak ‘heurt’ te dragen? Hieronder lees je vijf praktische tips hiervoor.

1. Het belang van een goed pasvorm en lengte

Een pak geeft een nette en verzorgde uitstraling als het bij je figuur en lengte past. Hoewel een dubbele rij knopen steeds minder vaak wordt gezien, is dit bijvoorbeeld helemaal niet aan te raden als je wat kleiner of dikker bent. Daarnaast doet een getailleerd jasje bij iedere lichaamsvorm goede zaken. Voor de lengte gelden een paar gulden regels: de achterkant van je jasje moet je billen bedekken, de mouw moet qua lengte tussen je handpalm en pols vallen en de zoom van je broek moet net de bovenkant van je schoen aanraken. Ben je wat afgevallen of aangekomen (hallo coronakilo’s)? Laat dan een pak verstellen of koop een nieuw pak.

2. Kiezen voor het juiste materiaal

Om zweten of bibberen te voorkomen is het belangrijk het juist materiaal te kiezen, of basis van het jaargetijde en de temperatuur binnen of buiten. In de zomer kun je het beste katoen of linnen dragen. In de winter wol, kasjmier of tweed. Een T-shirt dat je onder je pak draagt speelt overigens ook een grote rol bij een comfortabele gevoelstemperatuur. Bamboe bijvoorbeeld houdt je warm als het koud is, maar ademt ook goed waardoor je niet snel zweet.

Maximaal drie accessoires

3. Maximaal drie accessoires

Bij een pak kun je diverse accessoires dragen, zoals een gilet, das, pochet of horloge. Let er alleen wel goed op dat je niet gaat ogen als een kerstboom. Het maximale aantal accessoires dat over het algemeen nog goed te combineren is, is drie. Houd er hierbij rekening mee dat bij een driedelig pak het gilet ook als accessoires telt, en zeer opvallende schoenen ook als aparte accessoire worden gezien.

4. De juiste schoenen voor onder een pak

En over schoenen gesproken: die kunnen een outfit dus ook echt maken of kraken. Mits je jonger bent dan 35, kun je in de zomer heel goed witte sneakers dragen onder een pak. Past dat niet bij je leeftijd, stijl of functie, kies dan voor monk straps, oxfors, derbies of loafers.

5. Net als een mens heeft een pak rust nodig

Moet je tot slot vaak een pak aan? Zorg dan dat je voor ieder seizoen altijd meerdere pakken hebt. Het is namelijk erg goed om een pak tussen twee draagbeurten een paar dagen uit te hangen. De stof rekt tijdens het dragen vaak uit bij onder andere de knie en de mouw. Door het pak uit te hangen geef je de stof de kans terug te keren naar de natuurlijke vorm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here