Home Lifestyle Een hoortoestel aanschaffen: wat komt daarbij kijken?

Een hoortoestel aanschaffen: wat komt daarbij kijken?

547
DELEN
Een hoortoestel aanschaffen: wat komt daarbij kijken?

Een hoortoestel is niet iets simpels wat je wekelijks koopt. Er komt een hoop bij kijken en het is goed om je hierover in te lezen. Zo vraag je je misschien af bij welke audiciens je langs moet gaat om je gehoor te laten testen, of sta je nog aan de beginfase en twijfel je of je gehoor nog goed genoeg is. Voor beide gevallen geldt dat er een stukje voorbereiding nodig is. Deze voorbereiding begint hier! Wij zetten de belangrijkste zaken voor je op een rij.

Wanneer heb je een hoortoestel nodig?

Als je in een fase zit waarbij je regelmatig iets niet goed verstaat, is het verstandig om bij te houden wanneer dit is. Door in kaart te brengen wanneer dingen minder goed verstaanbaar zijn, kun je voor jezelf duidelijk krijgen hoe het met je gehoor gesteld is. Zijn dingen steeds vaker slecht te verstaan, ook terwijl er geen sprake is van een rumoerige omgeving? Dan kan een bezoek aan een audicien je verder helpen. Je gehoor kan hier in de meeste gevallen gratis getest worden, waardoor je meer te weten komt over de conditie van je gehoor.

Wanneer heb je een hoortoestel nodig

Gehoor laten testen bij audiciens 

Audiciens zijn gespecialiseerd in het advies geven over gehoor. Dit doen zij voor mensen die ernstige gehoorschade hebben, maar ook voor mensen met lichte gehoorschade. Bij een gehoortest wordt er een algemene gehoorscreening gedaan. Dit houdt in dat bij beide oren de kwaliteit van het gehoor wordt getest. Dit doet een audicien met een hoofdtelefoon waar geluiden in verschillende toonhoogten worden afgespeeld.

Aan de hand van deze test kan de audicien bevestigen dat je gehoor goed is, of dat er een hooroplossing nodig is. Bijna elke audicien maakt gebruik van deze hoortest, dus dat hoeft niet mee te wegen in de keuze voor een audicien. Als je toch twijfelt voor welke audicien je moet kiezen, dan kan een bezoekje aan de website wellicht verheldering brengen.

Soorten hoortoestellen

Een hoortoestel is er in verschillende vormen, maten en kleuren. Per persoon verschilt het wat voor soort er nodig is. Na een gehoortest zal een audicien je vertellen welke het best past bij jouw persoonlijke situatie. Hoortoestellen zijn er voor in het oor, maar ook voor buiten het oor. Ook zijn ze er in grote en kleine formaten. Er is de laatste jaren veel ontwikkeling geweest op het gebied van hoortoestellen, waardoor ze niet meer opvallen. Soms zie je ze bijna niet door het kleine formaat of de onopvallende kleur.

Bron: https://www.vanboxtelhoorwinkels.nl/audicien

Kosten van een hoortoestel

Een hoortoestel is niet goedkoop. Sterker nog, het gaat hier om honderden euro’s. Zo zijn er hoortoestellen die beginnen vanaf 500 euro, maar dan heb je het over een basismodel. Er zijn tegenwoordig ook oplaadbare hoortoestellen op de markt, waar geen kleine batterijtjes meer voor nodig zijn. Deze hoortoestellen zijn erg populair, maar ook wat duurder dan een basismodel. Echter is het wel zo dat een gehoorapparaat meestal voor 75% vergoed wordt vanuit de basisverzekering en dat je zelf alleen de overgebleven 25% hoeft te betalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here