Home Beurzen Een goed handelsplatform: essentieel voor succesvol traden

Een goed handelsplatform: essentieel voor succesvol traden

429
DELEN
Handelsplatform goed

De introductie van online traden heeft ervoor gezorgd dat de Forex markt en aandelenbeurzen voor iedereen toegankelijk zijn. Op elk tijdstip van de dag kan vanaf elke locatie waar internet beschikbaar is worden gehandeld.

Succesvol traden begint met een goed handelsplatform. Dat bepaalt voor een groot deel het succes van zowel de ervaren- als de beginnende trader. In dit artikel lees je wat de belangrijkste functies van goede trading software zijn.

Realtime Marktdata

Het is belangrijk om te weten of het handelsplatform dat je kiest over een real time feed van de beurskoersen en actuele marktprijzen biedt. Zo ben je altijd goed en direct geïnformeerd zonder dat je daar apart een abonnement voor af hoeft te sluiten.

Multi-asset platform

Volgens ervaren traders is diversificatie één van de belangrijkste tools voor risicomanagement. Bij diversificatie bevat een portefeuille aandelen uit verschillende sectoren en landen, zodat het risico dat wordt genomen gespreid is. Let daarom op dat het trading platform dat je kiest beschikt over de mogelijkheid tot het verhandelen van verschillende markten en instrumenten.

Handelsplatform

Mogelijkheid voor Technische analyse

Met een technische analyse is het mogelijk om aan de hand van historische prijsbewegingen de toekomstige koersbewegingen te voorspellen. Je kunt technische analyse toepassen op koersbewegingen van:

  • Aandelen;
  • Indices;
  • Grondstoffen;

De meeste traders maken gebruik van technische analyses. Dat stelt ze in staat om:

  • De prijsontwikkeling te volgen;
  • Patronen te identificeren;
  • Betrouwbare voorspellingen te doen.

Om technische analyses uit te kunnen voeren moet het trading platform beschikken over een geïntegreerde live charting functie met datavisualisatie.

Technische hulpmiddelen

Het is voor scalpers, daytraders en andere korte termijn handelaren niet mogelijk om voor alle handelsbeslissingen handmatig een uitgebreide analyse te maken. Daarom vertrouwen zij over het algemeen op handelssignalen van:

  • Technical indicators;
  • Trade bots;
  • Algorithmic trading software.

Het is dus zeker van belang dat het platform van jouw keuze deze functionaliteit ondersteunt en in ruime mate technische tools beschikbaar heeft.

Goed handelsplatform

Uitvoering van orders

Het allerbelangrijkste van een handelsplatform is het uitvoeren van orders. Daarmee kan je posities op de markt innemen. Denk daarbij niet alleen aan snelheid, gebruiksgemak en veiligheid, maar let ook op dat je met de online trading software ook verschillende soorten orders uit kunt voeren. Dus niet alleen eenvoudige Buy & Sell- of market- en pending orders, maar ook aan meer geavanceerde ordertypes.

Je kunt bijvoorbeeld op het MetaTrader 4 platform OCO-orders plaatsen en zelfs groepen orders beheren. Ook het versnellen en versimpelen van de orderexecutie is met deze trading software mogelijk. Met de handige one-click-trading heb je in een fractie van een seconde een order geplaatst.

Gebruiksvriendelijkheid

Ook de gebruiksvriendelijkheid van een handelsplatform is van groot belang. Het is natuurlijk niet prettig als je slechts met veel pijn en moeite je orders uitgevoerd kunt krijgen.

Om ter illustratie even bij MetaTrader 4 te blijven, dit platform is bijzonder gebruiksvriendelijk en is geschikt voor zowel professionele als beginnende traders. Je kunt op dit platform praktisch alle instellingen personaliseren. Bovendien zijn er op dit platform nuttige tools en hulpmiddelen voor elke handelsstijl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here