Home Tips Een fijne werkomgeving in 4 stappen

Een fijne werkomgeving in 4 stappen

875
DELEN
Een fijne werkomgeving in 4 stappen

Werken in een fijne omgeving, dat is werken in een omgeving waar je graag bent. Voor zowel teamleden als leidinggevende is het een cruciale factor voor tevredenheid op de werkvloer. Maar hoe kom je nu tot een fijne werkomgeving? Gaat het vanzelf?

Communicatie

In een fijne werkomgeving is er ruimte voor kritiek en kan je je mening geven. Het is cruciaal om als ondernemer open te staan voor ideeën, verbeterpunten en eventuele (respectvolle) kritiek van je werknemers. Het is onmogelijk om alles te zien en op te merken, zeker als je bedrijf wat begint te groeien. Je kan een soort van maandelijkse thinktank rond bepaalde onderwerpen organiseren om het onderwerp actueel te houden. Een voorbeeld: vind een van je teammembers dat de online betaalmethoden best uitgebreid mogen worden, ga dit dan ook onderzoeken, als ze dichtbij de klant staan hebben ze hier de beste feeling voor en bovendien heb jij dit team zelf samengesteld, als zij met input komen, neem die dan ook altijd serieus. Personeel dat zich niet gehoord voelt, wordt straks ongelukkig personeel en dat kan je business negatief beïnvloeden. Bovendien wil je als hoofd van een bedrijf oor hebben voor wat er leeft op de werkvloer. People management heet dat, en het is een niet te onderschatten taak van een leidinggevende.

Gezellige koffieklets

Take a break, want pauze werkt. Af en toe je hoofd kunnen leegmaken en niet met werk bezig zijn zorgt voor een algemeen hogere sfeer op de werkvloer, maar het heeft nog meer voordelen. Je bent ook een stuk productiever als je af en toe een pauze neemt. Een fijne werkomgeving speelt hier dan ook handig op in. Een gezellige koffiehoek en regelmatig een ontspannende activiteit maakt dat je werknemers zich even kunnen ontspannen en nadien weer opgeladen weer in het werk kunnen vliegen. En ook tijdens deze gesprekken off work time kunnen zich nuttige gesprekken voordoen waar interessante ideeën uit kunnen voortvloeien. Wil je bijvoorbeeld je bedrijfsmodel omgooien en een subscription service starten, dan zal een projectgroep of simpelweg een koffiegesprek ideeën op gang kunnen helpen. Oren openhouden voor feedback is de boodschap!

Gezellige koffieklets

Automatiseer

Investeren in automatisatie op het moment dat je onderneming er klaar voor is kan de werkprocessen zo vergemakkelijken en je business een enorme boost geven. Te vroeg investeren in automatisatie kan soms als een dure aanschaf voelen, maar kies je SAAS-software op het juiste moment, dan mag je zeker zijn dat het een schot in de roos zal zijn. Door te automatiseren kan je namelijk heel wat besparen op werkuren en zo ook op personeelskosten, maar het vergemakkelijkt natuurlijk ook het werk van je teamleden en dat zorgt dan weer voor een aangenamere manier van werken en ook? Juist, die tevredenheid op de werkvloer. En meer tijd voor koffiemomentjes 😉.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here