Home Tips Een duurzame en mooie (kantoor)vloer

Een duurzame en mooie (kantoor)vloer

1434
DELEN
Mooie kantoorvloer

Duurzaamheid is tegenwoordig een hot item. Ondernemingen zijn volop bezig met hun ecologische voetafdruk en welk effect hun handelen heeft op milieu en klimaat. Er zijn ontelbare zaken binnen een onderneming die de duurzaamheid bepalen. Binnen het bedrijfsproces zie je dat bijvoorbeeld terug in de keuze voor verpakkingsmaterialen en de logistieke opties voor het transport van producten.

Daarnaast kun je ook kijken naar het bedrijfspand waarin je als ondernemer gevestigd bent. Beschik je al over ledverlichting en zowel energiezuinige klimaatbeheersing als apparaten? Dan ben je goed bezig! Maar heb je ook al eens net voorbij je voeten naar beneden gekeken en vervolgens nagedacht over hoe duurzaam de vloer van het kantoor of de werkruimte eigenlijk is?

Wat maakt een vloer duurzaam?

Diverse factoren wegen mee bij het beoordelen van de duurzaamheid van een vloer. Bij een duurzame vloer gaat het niet alleen om het milieu. Ook de gezondheid en veiligheid van de mensen die er de hele dag overheen lopen zijn van belang.

  • Onder andere de gebruikte grondstoffen bepalen de duurzaamheid. Een kantoorvloer zou zoveel mogelijk moeten bestaan uit natuurlijke elementen, met andere woorden: ftlalaat-vrij. Bij voorkeur gaat het om overvloedige grondstoffen, zodat er geen tekort ontstaat. Het beste is uiteraard om te kiezen voor gerecyclede en/of recyclebare materialen.
  • Naast de materiaalsoort wordt ook gekeken naar het productieproces. Worden de producten bijvoorbeeld gefabriceerd met behulp van zoveel mogelijk hernieuwbare energie?
  • Helaas is het vaak onmogelijk om iets te produceren (volledig) zonder productieafval. Maar wat gebeurt er met het productieafval bij het maken van een vloer? Het is zeker een pluspunt als dit hergebruikt wordt bij de productie van weer een ander materiaal.

Typische eisen waaraan een kantoorvloer moet voldoen zijn een uitstekende slijtvastheid, superieure vlekbestendigheid en flexibiliteit. Juist een duurzame vloer moet hieraan voldoen, zodat een lange levensduur gegarandeerd is.

Duurzame kantoorvloer

Duurzaamheid en stijl gecombineerd

Duurzaamheid associëren mensen helaas nog steeds soms met grijze-haren-wollen-sokken en zien ze als saai. Ben je bang dat een duurzame vloer daarom lelijk of kleurloos is? Niet nodig! Door de ontwikkeling van materialen is er tegenwoordig een perfecte balans tussen degelijkheid en esthetiek gecreëerd. Tarkett heeft duurzaam ontwerpen bijvoorbeeld als hoofddoel. Zij hebben een uitgebreid assortiment van duurzame vloeren. Met onder andere linoleum, losse vloerbedekking, vinyltegels of tapijttegels of -planken kun je van de vloer van de werkruimte of het kantoor een echte blikvanger maken. Dankzij de modulaire insteek kun je voor een speels effect zelfs diverse vloerbedekkingen combineren.

Wees dus niet bang dat een duurzame (kantoor)vloer er zo uit zal zien als op de foto bovenaan dit artikel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here