Home Tips Een bedrijfsuitje dat nuttig en gezellig is: hoe pak je dat aan?

Een bedrijfsuitje dat nuttig en gezellig is: hoe pak je dat aan?

596
DELEN
Een bedrijfsuitje dat nuttig en gezellig is hoe pak je dat aan

Het is goed om als medewerkers van een bedrijf zo nu en dan eens van de werkplek af te komen, en gezamenlijk iets anders te gaan doen. Elkaar eens in een andere omgeving te zien, in een andere rol, met een ander doel. Mensen gaan anders naar elkaar kijken, elkaar op een andere manier waarderen, voeren eens gesprekken over andere zaken dan alleen het werk en leren elkaar beter kennen. Bovendien vindt bijna iedereen het zo nu en dan ook wel eens simpelweg leuk, de werkplek even laten voor wat hij is en iets anders gaan doen, iets bijzonders. De invulling van zo’n dag is echter wel heel erg belangrijk: een mislukt bedrijfsuitstapje kan juist averechts werken, en ervoor zorgen dat mensen juist minder gemotiveerd raken binnen het bedrijf. Maar hoe zorg je ervoor dat een bedrijfsuitje wél een succes wordt?

Een combinatie van inhoud en ontspanning

Een combinatie van inhoud en ontspanning

Een goed bedrijfsuitje heeft een perfecte combinatie tussen inhoud en ontspanning. Er moet kunnen worden gelachen, dingen worden gedaan die op het werk niet snel zouden gebeuren. Daarnaast moet het wel professioneel blijven, en mag er ook best een stukje inhoud in het programma voorkomen.

Het is vaak een dunne lijn waarop je moet balanceren. Je wilt dat medewerkers uit hun schulp kruipen, uit de rol die zij op de werkvloer vervullen. Je wilt dat mensen andere kanten van elkaar zien, op een informelere manier met elkaar om kunnen gaan en plezier hebben. Wat je niet wilt is dat mensen er de dag erna spijt van hebben, of zich op de dag zelf niet op hun gemak voelen. Een dag waarop veel drank genuttigd wordt, kan dat soort situaties opleveren. Maar ook activiteiten die niet passen bij (een deel van) de medewerkers kunnen tot vervelende situaties leiden. Een survivalparcours terwijl lang niet iedereen even sportief of fysiek in orde is, is geen goed idee. Maar ook een wandeltocht waarbij halverwege de eerste medewerkers al beginnen te klagen over pijnlijke voeten is doorgaans niet erg goed voor de onderlinge sfeer.

Laagdrempelig en vooral samen

Kies voor activiteiten die laagdrempelig zijn en voor iedereen binnen de mogelijkheden liggen. Wissel deze af met meer inhoudelijke momenten. Een congrescentrum met een buitenruimte of op een bijzondere plek kan hiervoor perfect geschikt zijn. Afwisselend worden er informele activiteiten ondernomen, waarna er binnen weer een wat meer zakelijk moment volgt. Zo krijgen mensen de kans om zich te ontspannen en een andere kant van zichzelf te laten zien, maar blijft men wel altijd bewust van het feit dat het hier om een uitje van de zaak gaat. Maak de inhoudelijke momenten niet te zwaar. Eerst samen een speurtocht lopen of spelletjes spelen, en daarna een donderpreek van de directie krijgen over tegenvallende resultaten, dat is geen goede invulling van een dergelijke dag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here