Home HR Een AED aanschaffen voor op de werkvloer

Een AED aanschaffen voor op de werkvloer

1902
DELEN
AED werkvloer

Jaarlijks krijgen duizenden mensen in Nederland een hartaanval. Dit gebeurt thuis en onderweg, maar ook regelmatig op de werkvloer. Wanneer een werknemer of collega een hartaanval krijgt, wil je natuurlijk de juiste stappen kunnen nemen om zijn of haar leven te redden. De aanschaf van een AED en het volgen van een AED cursus redden dan ook jaarlijks de levens van tientallen mensen.

Wat is een AED?

Een AED apparaat is een mobiele defibrillator die in veel gevallen gebruikt wordt wanneer iemand bijvoorbeeld een hartstilstand krijgt. Het apparaat geeft net als een defibrillator, elektrische schokken af. Deze elektrische schokken zorgen ervoor dat het hart binnen de kortste keren weer in een normaal ritme klopt. Het grootste voordeel van een AED apparaat is het feit dat je deze zonder enige medische kennis kan gebruiken. Hierdoor kun je ook op de werkvloer direct reanimeren, zonder eigenlijk te weten hoe dit werkt. Op deze manier worden er jaarlijks tientallen levens gered.

Waarom een AED aanschaffen?

Niet ieder bedrijf heeft een AED op de werkvloer, en eigenlijk is dit erg jammer. De eerste zes seconden zijn tijdens een hartaanval namelijk van levensbelang. Wanneer er een AED op de werkvloer aanwezig is, kan iedere collega binnen deze 6 seconden reanimatie technieken toepassen en hier levens mee redden. Dus niet alleen BHV geschoold personeel. Jaarlijks krijgen ruim 16.000 mensen in Nederland een hartaanval, en slechts tien procent van degenen waar geen eerste hulp is verleend, overleeft deze hartaanval. Het snel en effectief in kunnen grijpen is dus ook op de werkvloer van groot belang. En laten we eerlijk zijn; het is natuurlijk ontzettend vervelend om met de handen in de zakken te staan, wanneer iemand je hulp hard nodig heeft.

Hoe gebruik je een AED?

Het gebruik van een AED is dan gelukkig ook erg makkelijk, en de benodigde stappen kunnen door iedereen toegepast worden. De AED geeft zelf duidelijk aan wat er wanneer moet gebeuren. Wil je helemaal goed voorbereid zijn? Dan download je de reanimatie app van de Hartstichting. Deze app loopt je stap voor stap door het reanimatieproces heen.

Waar op te letten bij de aanschaf van een AED

Ieder AED apparaat heeft een specifiek aantal Joule. Het aantal Joule bepaalt de schok sterkte van het AED apparaat. Een AED apparaat met 360 Joule geeft de grootste kans tot overleving van het slachtoffer. Daarnaast zijn natuurlijk ook zaken als batterijduur en oplaadtijd van belang. Onderhoud de AED goed, om zeker te zijn van goed gebruik in geval van nood.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here