Home Tips Drie tips voor iedere startende ondernemer!

Drie tips voor iedere startende ondernemer!

1145
DELEN
Drie tips voor iedere startende ondernemer!

Het aantal ondernemingen in Nederland stijgt al jaren gestaag. Zelfs de coronacrisis heeft onze ondernemersgeest niet weten te remmen. We zagen het afgelopen jaar een iets rustigere stijging in het aantal ondernemingen, maar het aantal steeg nog steeds sterk. Waar er 1 januari 2020 zo’n 2 miljoen ondernemingen geregistreerd stonden was dit op 1 januari 2021 bijna 2,1 miljoen. Om al deze nieuwe starters op weg te helpen geven we in deze blog drie tips voor alle startende ondernemers!

Straal vertrouwen uit

Het uitstralen van vertrouwen is een van de belangrijkste factoren binnen het ondernemerschap. Als jij geen vertrouwen uitstraalt, dan zullen potentiële partners en klanten minder snel bij jou een product of dienst afnemen. Denk hierbij aan het hebben van een juist KvK en BTW-nummer op de website, een info@ e-mailadres in plaats van een willekeurig gmail adres en een goede en betrouwbare domeinnaam. Deze factoren zijn natuurlijk voornamelijk relevant voor nieuwe online ondernemingen. Wanneer het offline ondernemingen betreft zijn deze factoren ook belangrijk, maar in mindere mate omdat het een offline onderneming betreft. In de offline onderneming is vooral de uitstraling van het personeel en de winkel waarin de producten verkocht worden belangrijk. Probeer een zo neutraal mogelijke sfeer te creëren zodat zoveel mogelijk consumenten zich thuis en welkom voelen in de winkel.

Gefocust starten

Gefocust starten

Als je begint met ondernemen doe je dit waarschijnlijk omdat je hoofd vol met goede ideeën zit. Het is hierin van belang dat je deze ideeën onthoudt, maar ze niet allemaal tegelijk wilt uitvoeren. Wanneer je te breed begint is de kans namelijk relatief groot dat geen van de ideeën een succes zal worden. Probeer daarom te beginnen met 1 van je bedrijfsideeën. Als deze een succes is, dan kan het werk deels worden uitbesteed en kun je beginnen met het volgende idee. Hoe meer je gefocust bent op het uitwerken van één van je ideeën, hoe groter ook de kans dat dit bedrijfsidee zal slagen!

Verzekeringen

Er zijn tal van verzekeringen die je kunt afsluiten als ondernemer. De meeste zijn optioneel, maar sommige verzekeringen zijn verplicht. De twee verplichte verzekeringen voor ondernemers zijn de volksverzekering & de ziektekostenverzekering. De premie volksverzekering wordt ingehouden bij de inkomstenbelasting. De ziektekostenverzekering is verplicht voor iedere Nederlander vanaf 18 jaar dus als het goed is heb je deze ook al. Als het goed is heb je dan ook geen omkijken naar deze verplichte verzekeringen. Niet-verplichte verzekeringen die iedere ondernemer eigenlijk zou moeten afsluiten zijn de rechtsbijstandverzekering, de aansprakelijkheidsverzekering en de pensioenverzekering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here