Home Blogs Drie tips om jouw droom werkelijkheid te maken (ondernemer worden)

Drie tips om jouw droom werkelijkheid te maken (ondernemer worden)

1526
DELEN
Ondernemer worden

Droom jij ervan om ondernemer te worden? Dan is je droom vaak uitgebreider dan alleen het hebben van een eigen bedrijf. Je wilt immers ook dat dit bedrijf succesvol is, dat je er goed van kunt leven en dat het je helpt om weer nieuwe toekomstdromen waar te maken. Wie droomt van een eigen onderneming moet handelen! Dit betekent niet dat je gewoon naar de Kamer van Koophandel moet gaan om je zonder sterk plan in te schrijven. Je zult eerst moeten bouwen voor je begint. Wij geven je 3 handige tips om jouw ondernemersdroom werkelijkheid te maken.

  1. Bepaal waar je naartoe wilt

Als je niet weet waar je naartoe wilt, dan weet je ook niet welk pad je moet bewandelen om er te komen. Wanneer je niet weet naar welk vakantieland je op vakantie wilt, dan weet je niet op welk vliegtuig je moet stappen. Dus, het is nodig om eerst te bepalen waar je doelen liggen. Hoe groot moet jouw bedrijf worden? Hoeveel omzet wil je hebben over een jaar, over vijf jaar en over tien jaar? Hoe groot moet je klantenkring worden? Het is goed om tot in de puntjes uit te werken hoe jouw onderneming vorm moet krijgen. Als jij weet welke vorm jouw bedrijf moet hebben in de toekomst, dan heb je wat je nodig hebt om de mal te maken en te beginnen met gieten.

  1. Werk met realistische doelen

Ondernemers krijgen, net als ieder ander, te maken met ups en downs. Het punt is dat iedere down je dromen de nek om kan draaien. Als er iets is dat zorgt voor grote teleurstellingen, dan is het wel het niet behalen van je doelen. De kans dat jij je doel haalt is groter wanneer je jouw doelen kleiner en realistisch houdt. Wanneer jij jezelf als doel stelt dat je volgend jaar een omzet van 150.000 euro wilt hebben, dan is de kans groter dat je je doel mist dan wanneer je gaat voor een omzet van 50.000 euro in het eerste jaar. Ieder doel dat je behaalt is een mijlpaal en ieder doel dat je niet behaalt is een teleurstelling. Om een succesvol ondernemer te worden heb je natuurlijk vooral mijlpalen nodig, dus zorg ervoor dat je doelen zo zijn ingericht dat deze uitdagend en toch ook haalbaar zijn.

  1. Maak een stappenplan

Zorg ervoor dat je een logisch stappenplan op tafel hebt liggen om je aan vast te houden. Het aanleggen van een grote voorraad is bijvoorbeeld niet verstandig als je nog geen goed klantenbestand hebt en adverteren is niet effectief als je nog niet hebt vastgesteld wie je doelgroep is. Bedenk wat jij nodig hebt om echt goed van start te gaan en zet deze punten op logische volgorde. Onderweg kom je waarschijnlijk nog diverse zaken tegen die je niet had voorzien. Pas je plan hierop aan en ga weer verder. Uiteindelijk weet jij waar je het voor doet!

Heb jij nog tips voor mensen die ondernemer willen worden? Laat het weten via de comments.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here