Home ZZP Documentaires die je als ZZP’er gezien moet hebben

Documentaires die je als ZZP’er gezien moet hebben

1692
DELEN
Documentaires die je als ZZP’er gezien moet hebben

Elke ZZP’er heeft zo zijn ups en downs. Financieel kan het af en toe zwaar zijn, maar ook qua motivatie kun je er soms helemaal doorheen zitten. Toch kan je wat betreft motivatie een flinke boost krijgen als je een bepaalde documentaire of film hebt gezien waardoor je meteen voor je ziet hoe jij die miljoenen gaat verdienen. Wij zijn even voor je gaan spitten in alle streamingsdiensten die je maar kunt bedenken, en daarmee hebben we een mooi lijstje met een aantal interessante documentaires die je zeker gezien moet hebben!

Maverick

Ben je aan het nadenken over uitbreiding en wil je van ZZP’er naar een bedrijf met wat meer werknemers. Dan is dit zeker een documentaire die je moet bekijken. De docu gaat over de Braziliaanse Ricardo Semler die streeft naar maximale productiviteit en tevredenheid. Hoe hij dit doet? Heel simpel: hij geeft zijn werknemers de ultieme vrijheid. Ze mogen alles zelf bepalen. Van werktijden tot aan de opdrachten waar ze aan werken en van hoeveel vakantiedagen ze hebben tot aan hoeveel ze betaald krijgen. Nu snappen wij ook wel dat dat het uiterste van het spectrum is maar het is in ieder geval erg interessant om te bekijken!

The Call of the Entrepreneur

Entrepreneur is eigenlijk een chique woord voor ZZP’er, vind je ook niet? The Call of the Entrepreneur is een Amerikaanse documentaire over hoe de boeren aan het begin staan van Entrepeneurschap en hoe dat volledig is uitgebreid. We beloven je dat je je na het zien van deze documentaire erg goed zult voelen!

Schone Schijn

Het aantal zelfstandig ondernemers met financiële problemen is hoog, maar houdt zich stil wegens het enorme taboe eromheen. Je kampt met een privésfeer, waar je naar buiten toe niets over kwijt kunt. Een succesvolle uitstraling in tijden van problemen is een overlevingsstrategie voor ondernemers. Fleur Amesz wilde door middel van deze docu ons allemaal bewust maken van de schijnwereld en het taboe doorbreken.

FYRE: The greatest party that never happened

Een groot festival organiseren: iets wat veel mensen willen doen, al gaat het maar om het verdomd goede verdienmodel… Het is echter wel belangrijk dat alles goed geregeld is. Bij Fyre ging eigenlijk alles fout wat er fout kon gaan. Dat is ook wat deze docu zo interessant maakt. De Netflix-productie ‘FYRE: The Greatest Party That Never Happened’ zie je wat er gebeurt als je de zaken vanaf het begin af aan niet goed aanpakt. Het gaat namelijk om meer dan enkel organisatietalent. Ondernemen is namelijk ook voorruit kijken en rekening houden met mogelijke gevolgen, bijvoorbeeld op social media.

Steve Jobs, Billion Dollar Hippy

Steve Jobs is zeker een van de meest bekende personen van deze eeuw. In deze docu zie je hoe de jonge Jobs zijn imperium opzet en dat het alles behalve makkelijk was voor hem.  Alle hoogte- en dieptepunten van Apple worden achter elkaar gezet. Dit wordt ondersteund door verschillende commentaren van onder andere Stehpen Fry en Steve Wozniak.

Met dit rijtje hebben we de belangrijkste documentaires voor ZZP’ers wel op een rijtje gezet. Op zoek naar de beste documentaires op Netflix? Neem dan zeker een kijkje op streamplaza.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here