Home Blogs Dit zijn de voordelen van een zakelijke tankpas

Dit zijn de voordelen van een zakelijke tankpas

858
DELEN
Dit zijn de voordelen van een zakelijke tankpas

Voor wie is een zakelijke tankpas nu eigenlijk bedoeld? Dat is simpel: voor iedere ondernemer die wel eens een auto gebruikt voor zijn werk. Derhalve voor bijna 100% van de ZZP’ers, vennoten, maten en andere ondernemers. Maar natuurlijk ook voor medewerkers die een auto van de zaak gebruiken. Voor hen zijn tankpassen, zoals de Travelcard, een uitkomst omdat ze een groot aantal voordelen bieden.

1. Administratie

Wist je dat het bijhouden van de uitgaven van benzine en andere uitgaven voor de auto, zoals parkeergeld, wasbeurten en tolgelden vaak misloopt waar het de boekhouding betreft? Dat hoeft niet meer als je een zakelijke tankpas hebt. Al je uitgaven worden keurig op een rij gezet en zeker als je de administratie zelf bijhoudt, is dat een flinke besparing in tijd en een opluchting.

2. Belasting

Van alle belastingen die op een liter benzine zitten, kan je de BTW tenminste nog terugkrijgen als je zakelijke kilometers rijdt. Maar een belangrijke voorwaarde is wel dat je een bewijs kan overleggen dat je omzetbelasting hebt betaald. Als je de benzine contant of per pin hebt betaald maar het bonnetje niet zuinig hebt bewaard, heb je formeel geen recht op aftrek van deze voorheffing. Bij een belastingcontrole is daarvoor geen excuus afdoende. Met behulp van een zakelijke bankpas kan je altijd aantonen dat je BTW hebt betaald.

3. Voordelig tanken

Sommige zakelijke tankpassen zijn beperkt tot één of een klein aantal pompstations. Met een algemene tankpas zoals de travelcard kan je bij een groot aantal aangesloten bedrijven terecht. Dat betekent ook dat je kan profiteren van aanbiedingen en kortingen. Het is beslist voordelig tanken met een zakelijke tankpas.

4. Extra mogelijkheden

Hierin verschillen de zakelijke tankpassen afhankelijk of ze door een bepaalde onderneming worden uitgegeven of meer algemeen zijn zoals een travelcard. De meest voorkomende extra opties zijn:

  • Eenvoudig en snel betalen voor wasbeurten. Ook op deze dienst kan je flink besparen door de voordeligste wasstraat uit te zoeken. Let altijd op kortingen en speciale aanbiedingen.
  • Parkeren met je zakelijke tankpas kan meestal in het hele land. Dat scheelt alweer zoekwerk voor je administratie en je weet zeker dat je tankpas altijd opgeladen is.
  • Als jij regelmatig in het buitenland komt en daar tolgelden moet betalen, weet je hoe lastig dat soms kan zijn. Ook op dat punt is je tankpas vaak een uitkomst omdat je niet hoeft te zoeken naar contant geld op je creditcard voor vaak kleine bedragen.
  • Niet alle tankpassen bieden je de mogelijkheid om te betalen in het openbaar vervoer. De travelcard heeft wel die mogelijkheid en dat houdt in dat je zonder een OV chipkaart toch gebruik kan maken van bus of trein als dat nodig is.

De meeste zakelijke tankpassen kan je tevens gebruiken om kortingen te krijgen bij de aankoop van accessoires of onderhoudsmiddelen voor je auto. Wederom een leuke manier om geld te besparen en de kosten van de auto inzichtelijk te houden,

Overtuigd? Het aanvragen van een zakelijke tankpas is een fluitje van een cent en je zult er zeker plezier van hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here