Home Nieuws Dit zijn de nieuwe iPhone XS en XS Max en iPhone XR

Dit zijn de nieuwe iPhone XS en XS Max en iPhone XR

1203
DELEN
Lancering nieuwe iPhone

Alle goede dingen komen in drieën. En dus lanceert Apple dit jaar drie nieuwe koningen van iPhones: de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR. Dit zijn de alle specs en facts van de nieuwe iPhones van 2018.

Laaiend enthousiast publiek, verrassende features en een ouderwetse ‘One More Thing’. De nieuwe iPhones werden dit jaar weer op typisch ‘Apple-iaanse’ wijze gepresenteerd in het Steve Jobs Theater op de Apple Campus in San Francisco. De drie musketiers zijn de opvolgers van de iPhone X. Hierbij koos Apple traditiegetrouw voor dezelfde naamgeving als de opvolgers van eerdere iPhones. Vandaar de S achter de X bij de iPhone XS en XS Max. Nieuw is de iPhone XR die te vergelijken is met de iPhone 5C. Tijd om feiten van frivoliteiten te scheiden.

Het strakke design nieuwe iPhones

De drie nieuwe iPhones van 2018 hebben stuk voor stuk het nieuwe iPhone-design dat we kennen van iPhone X. Een groot scherm met bijna een naadloos design, met uitzondering van die karakteristieke notch.  Nu, een jaar later, kiest de fabrikant voor evolutie. Zo zijn de iPhone XS en XS Max meer gepolijst dan de iPhone X. Dankzij hun ontwerp van glas en roestvrijstaal zien de nieuwe iPhones er enorm luxe en modern uit. De iPhone XR is gemaakt van glas en aluminium, net als de iPhone X.

Beleef de iPhone XS en iPhone XS Max

De twee paradepaardjes van Apple zijn de iPhone XS en iPhone XS Max. Beide telefoons zijn gemaakt van roestvrijstaal en glas en zijn in drie kleuren beschikbaar: Space Grey, Zilver en Goud. De iPhone XS krijgt van Apple een 5,8-inch scherm mee met een resolutie van 2436×1125 pixels. De iPhone XS Max heeft een waanzinnig 6,5-inch scherm met een resolutie van 2688×1242 pixels en heeft daarmee het grootste iPhone-scherm ooit.

Beide telefoons krijgen iOS 12 als besturingssysteem en de nieuwste chip van Apple: de A12 Bionic. Een razendsnelle chipset die ten opzichte van zijn voorganger de A11 wel 30% sneller is.  Handig extraatje: de nieuwe iPhones zijn uitgerust met Dual Sim. Zo kun je gemakkelijk twee nummers op een toestel beheren. Aan geheugen ook geen gebrek: de nieuwe iPhones komen in drie uitvoeringen met  een opslag van maximaal 512 GB!

Camera’s: dubbele pret

Scherpe en gedetailleerde foto’s, extra goed met Augmented Reality en een makkelijke camera-app. In een notendop zijn dit de gemeenschappelijke camera-eigenschappen van de nieuwe iPhones van 2018. Maar er valt meer te ontdekken. Zo hebben de iPhone XS en XS Plus een dubbele 12-megapixelcamera met een groothoek- en telelens. Dankzij de dubbele camera van de iPhone XS en XS Plus kun je optisch inzoomen zónder kwaliteitsverlies. Zo maak je extra mooie close-ups. Dankzij de A12 Bionic-chip werken de sensoren van de camera’s nog beter voor kwalitief hoogwaardige foto’s.

Nieuw aan de camera’s van de iPhone is het verstelbare diafragma nádat je de foto hebt geschoten. Zo kun je zelf bepalen of je dat subtiele bokeh effect in je foto wilt of dat je alle details in beeld wilt brengen. Apple noemt deze technologie Dynamic Depth en dat is precies wat het is! Bepaal achteraf de scherptediepte van je foto’s voor een dynamisch effect.

De iPhone XS is verkrijgbaar vanaf 1159 euro en de iPhone XS Max vanaf 1259 euro.

Kleinere variant: de iPhone XR

Apple zou Apple niet zijn als ze niet zouden eindigen met nog een extra onthulling. Dit jaar was het de ‘budget’ iPhone: iPhone XR. Deze iPhone lijkt precies op de iPhone XS maar verschilt op een aantal vlakken van zijn grote broers. Zo heeft de iPhone XR een enkele cameralens. Een 12-megapixel telelens met 1.8 diafragma voor dat felbegeerde bokeh effect.

De iPhone XR heeft een 6,1 inch LCD-scherm en is gemaakt van aluminium en glas. Net als zijn broers is hij uitgerust met Face ID, TrueTone flitser, A12 Bionic chip en krijgt hij iOS 12. Daarnaast krijgt de iPhone XR drie mogelijkheden aan opslagruimte: 64, 128 en 256 GB. Ruim voldoende!

Kleurrijke collectie

Extra fijn aan de iPhone XR zijn alle uitvoeringen waarin dit ‘nakomertje’ van Apple komt. De nieuwe iPhone XR komt in maar liefst zes kleuren! Rood, wit, geel, koraal, zwart of blauw. Wat jouw stijl ook is, er is nu een iPhone die bij je past. De kleurrijke uitvoeringen doen denken aan de iPhone 5C die ook in allerlei vrolijke kleuren verkrijgbaar was.

De iPhone XR is verkrijgbaar vanaf 859 euro.

2 schermen: LCD versus OLED

De verschillen tussen de drie nieuwe iPhones vind je vooral in het scherm:

  • iPhone XS: 5,8-inch scherm met een resolutie van 2436×1125 pixel
  • iPhone XS Max: 6,5-inch scherm met een resolutie van 2688×1242 pixels
  • iPhone XR: 6,1-inch scherm met een resolutie van 1792×828 pixels

Dit verklaart ook de prijsverschillen tussen de nieuwe iPhones. Zo is iPhone XR het betaalbaarst. Dat komt onder andere door de lagere schermresolutie en andere schermtechnologie. De iPhone XR heeft namelijk een LCD-scherm. LCD-schermen zijn een stuk goedkoper dan de OLED-beeldschermen van de iPhone XS en XS Max. OLED is duurder vanwege de hogere helderheid, hoger contrast en fellere kleurweergave. Dat neemt niet weg dat het LCD-scherm van de iPhone Y ook dik in orde is. Zo heeft dit scherm een uitstekende witbalans en goede kijkhoek. Zo goed zelfs dat Apple er een nieuwe naam voor bedacht heeft: Liquid Retina. Het meest geavanceerde LCD-scherm van dit moment voor een smartphone.

Kijkje onder de motorkap

Onder de kap van alle drie nieuwe iPhones zit een nieuw motorblok: de Apple A12-processor. Deze is nóg sneller en efficiënter dan de al zo krachtige A11 Bionic-chipset van de vorige generatie iPhones. De A12 Bionic-chip is 30% sneller dan zijn voorganger. Wat je hiervan kunt verwachten? Apps die razendsnel opstarten en een telefoon die je niet vaak hoeft op te laden. Kijk je wel uit voor je snelheid? 😉

Face ID en goede batterij

Smooth design? Check. Vlijmscherp display? Ook. Snel? Absoluut. En de extra’s? Dik in orde. Alle drie de nieuwe iPhones hebben Face ID, waarmee je via een gezichtsscan de telefoon ontgrendelt. Een andere fijn en oh zo belangrijk extraatje is de verbeterde batterijduur. De grotere batterijen gaan in combinatie met de zuinige A12-processor extra lang mee. De iPhone XS Max gaat zelfs 1,5 uur langer mee dan zijn voorganger de iPhone X. Behoorlijke verbetering! Rennen naar de oplader hoeft dus niet meer.

Uitzending gemist?

Kijk de Apple Keynote over de nieuwe iPhones hier terug.

keynote iPhone

iPhone XS, XS Max of XR bestellen

Zoek je een supermoderne, krachtige telefoon met een waanzinnig scherm, haarscherpe camera’s en handige extra’s? Dan is één van de nieuwe iPhones jouw nieuwe smartphone. Het enige dat je nog hoeft te doen: pick your size!

Bij KPN kan je je alvast inschrijven zodat jij de iPhone XS, XS MAS of iPhone XR van KPN als eerst in huis hebt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here