Home Financieel Dit zijn de 5 populairste cryptovaluta van dit moment

Dit zijn de 5 populairste cryptovaluta van dit moment

1827
DELEN
Dit zijn de 5 populairste cryptovaluta van dit moment

De handel in cryptomunten, munteenheden die alleen digitaal bestaan en waar je dus geen hard bewijs van in je portemonnee hebt is in korte tijd erg populair geworden. Maar dit neemt niet weg dat de handel de nodige risico’s met zich meebrengt. De waarde van cryptomunten varieert namelijk enorm. Vandaag kan een cryptomunt duizenden euro’s waard zijn en morgen kan de waarde zijn gehalveerd of erger. De populairste cryptomunten van dit moment zetten we graag voor je op een rijtje.

1 Bitcoin

De Bitcoin staat uiteraard met stip op 1. Deze cryptomunt, waarvan de bedenker nog steeds anoniem door het leven gaat, werd in de afgelopen jaren enorm populair. Maar ook de Bitcoin is geen stabiele munt. 1 Bitcoin was op een zeker moment 20.000 euro waard. Daarna kreeg de munt te maken met scherpe koersdalingen.

2 Ethereum

Deze cryptomunt is een goede nummer 2 als het gaat om populariteit. De Ethereum is gebaseerd op hetzelfde systeem als de Bitcoin en je kunt er op verschillende manieren mee betalen. Maar de munt wordt vooral gebruikt voor onderlinge handel om hiermee winst te behalen.

3 Ripple

De cryptomunt Ripple is een digitale munt waarmee betalingen kunnen worden gedaan. Een voordeel is dat betalingen snel worden verwerkt en daarom is ook deze cryptovaluta erg populair bij handelaren en zijn er steeds meer handelsplatforms die de munt aanbieden. Ripple kopen doe je bijvoorbeeld bij Satos.

4 Litecoin

Ook dit is een populaire cryptomunt die populair is onder beleggers in valuta. Maar deze munt laat wel duidelijk zien dat beleggen een risico inhoudt, want de koers vertoont enorme schommelingen als je kijkt naar de langere termijn. Bovendien bestaat de munt nog niet zo heel lang en heeft dus nog niet de kans gehad om het vertrouwen van beleggers te winnen.

5 Cardano

Een cryptomunt die duidelijk mee wil liften op de populariteit van Bitcoin en Ethereum is de Cardano. Deze munt werd in oktober 2017 op de markt gebracht en probeert sindsdien een positie op de markt van de cryptomunten te veroveren. Ook voor deze cryptomunt geldt dat kopers en beleggers risico lopen door te beleggen, want de koers maakt grote schommelingen door waardoor de waarde van de ene op de andere dag sterk kan dalen of stijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here