Home Tips Dit kan je van een interim sales manager verwachten

Dit kan je van een interim sales manager verwachten

854
DELEN
Dit kan je van een interim sales manager verwachten

Is de sales manager vertrokken? Of misschien lange tijd afwezig door ziekte? Of zoek je iemand die met een helikopterview boven de afdeling kan zweven om de werkwijze en daarmee het resultaat te verbeteren? Er zijn veel goede redenen om een interim sales manager in dienst te nemen. Lees snel verder en ontdek wat je van een interim sales manager kunt verwachten.

Efficiëntie gaat omhoog

De kans is redelijk groot dat de werkwijze al jarenlang grotendeels hetzelfde is. Dat is logisch, omdat je ervan uitgaat dat deze werkwijze de beste is. Anders had je het wel op een andere manier aangepakt. Een interim sales manager stapt volledig blanco de organisatie binnen. Blanco in de zin van weinig kennis over het bedrijf. Want kennis heeft een interim sales manager meer dan genoeg.

De tijdelijke sales manager bekijkt van buiten waar het team efficiënter kan werken. Dat is niet als diskwalificatie naar het huidige team en de vaste manager bedoeld. Verbeteringen zijn nu eenmaal altijd mogelijk. Op termijn zal dit tot minder kosten en meer winst leiden.

Geen aanpassingsproblemen

Uitzonderingen zijn er altijd, maar over het algemeen blijft een interim sales manager niet jarenlang bij dezelfde organisatie. Ze zijn gewend om in korte tijd veel voor elkaar te krijgen. Daardoor weten ze als geen ander hoe ze zich snel kunnen aanpassen aan een nieuwe bedrijfscultuur. Zaken kunnen snel worden veranderd of bijgestuurd.

Een bijkomend voordeel van dit tempo is dat de interim sales manager de hele organisatie mee kan nemen in het nieuwe tempo. De motivatie neemt alleen maar toe als er iemand binnenkomt die het vuurtje aanwakkert. Een goede band tussen de sales manager en de afdeling is in deze van cruciaal belang.

Geen aanpassingsproblemen

Vijf stappen

Je kunt het werk van de interim sales manager opdelen in vijf stappen. De eerste stap bestaat uit een goede kennismaking. De kans is aanwezig dat er weerstand is tegen de komst van de interim sales manager. Door een goede kennismaking tackle je dat probleem.

Fase twee bestaat uit een grondige analyse. Hoe functioneert het team, waar zijn er verbeteringen mogelijk en wat gaat dit opleveren. Daarna volgt de implementatiefase. Tijdens de uitvoering van het plan blijkt of de verwachte resultaten behaald worden.

De vierde stap is ervoor zorgen dat de aangebrachte verbeteringen een blijvend karakter hebben. Tot slot moet er een goede overdracht plaatsvinden.

Meer connecties

Een interim sales manager hopt van bedrijf naar bedrijf. Deze persoon kent veel mensen, en kent na een half jaar interim sales manager te zijn geweest ook jouw bedrijf erg goed. Het gevolg: meer connecties die het bedrijf aan nieuwe klanten en opdrachten kan helpen. De interim sales manager brengt je in contact met potentiële klanten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here