Home Blogs Dit is wat je moet weten over het aanschaffen van een soundbar

Dit is wat je moet weten over het aanschaffen van een soundbar

364
DELEN
Dit is wat je moet weten over het aanschaffen van een soundbar

Een veelgehoorde klacht is waarom de televisie zo’n slecht geluid heeft. En deze klacht wordt het vaakst opgelost met een speakers soundbar speciaal ontworpen voor de tv. Soundbars zijn helemaal niet moeilijk om te installeren en ook de bediening is niet heel moeilijk. Soundbars zijn tegenwoordig populair en er zijn regelmatig mooie aanbiedingen in winkels en bij online webshops. Natuurlijk kun je ook een soundbar aanschaffen voor zakelijk gebruik. Het is aan te raden om je goed te oriënteren welke soundbar je wilt gaan aanschaffen, want er zit nogal verschil tussen de diverse merken.

Wat is een soundbar precies?

Een soundbar is meteen te herkennen. Het zijn lange en slanke apparaten en passen heel goed onder de televisie. Niet toeval, omdat soundbars speciaal zijn ontworpen om beter te klinken dan de ingebouwde speakers van je tv. Dat betekent dat een soundbar een mooie toevoeging is aan de speakers in je televisie. De speakers in je televisie missen namelijk bass, zijn heel dun en het geluid vervormt snel. Je verstaat acteurs slecht en muziek luisteren wil je allemaal niet met de ingebouwde speakers. Het is wel zo dat je met de meeste soundbars geen surround ervaring creëert, maar de allerbeste Bluetooth soundbar komt daarbij in de buurt. Er wordt gebruik gemaakt van vele hulpmiddelen zoals meerdere luidsprekers, aparte subwoofer en extra draadloze luidsprekers. Kies je voor een budget soundbar dan mist het deze eigenschappen, maar de meeste budget modellen bevatten wel een subwoofer en de mogelijk om ermee muziek te streamen. Ideaal voor muziek in je kantoorpand.

Wat is de functie van een soundbar?

Eén van de meest essentiële functie van een soundbar is geluid produceren. De prijs van een soundbar stijgt op het gebied van surround en stereo. De duurdere soundbars kunnen Dolby Atmos bevatten. Dit is een 3D geluid en omringt je hele kamer met geluid. Soundbars worden ook vaak gebruikt om muziek mee te luisteren. Bij een Bluetooth soundbar is dat zelfs heel makkelijk te regelen. Tegenwoordig zie je soundbars met een tuner of met een radio steeds minder. Het is aan te raden om een soundbar aan te schaffen inclusief met een WiFi verbinding. Zo’n model kan internetradio streamen en natuurlijk ook streamingsdiensten, zoals Spotify.

Meer betalen voor je soundbar betekent meer mogelijkheden

Wil je een WiFi soundbar aanschaffen, dan ben je meer kwijt dan normaal. Maar daar krijgt je natuurlijk wel meer mogelijkheden voor terug. Naast het streamen van internetdiensten kun je bij sommige duurdere modellen ook gebruik maken van multiroom opties. Je kunt dan je soundbar combineren met andere draadloze speakers in andere ruimtes en dat allemaal bedienen via één mobiele app. Kan interessant zijn, zeker als je in alle ruimtes van je kantoorpand of woning dezelfde muziek wilt hebben. Echt een device dat bijdraagt aan de sfeer in je pand.