Home Lifestyle Dit is waarom elke zzp’er deze verzekeringen nodig heeft

Dit is waarom elke zzp’er deze verzekeringen nodig heeft

201
DELEN
Dit is waarom elke zzp'er deze verzekeringen nodig heeft

Als zpp’er ben jij zelf aansprakelijk voor schade die jij veroorzaakt tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden. Het is daarom belangrijk om jezelf te beschermen tegen mogelijke schade. Dit doe je door verschillende verzekeringen af te sluiten. Hiermee dek je de mogelijke kosten die je bedrijf maakt. Lees in dit artikel welke verzekeringen je nodig hebt als zzp’er.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Als zzp’er ben je verantwoordelijk voor je eigen handelen en de daaruit voortvloeiende schade. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB verzekering) is daarom een must-have. Stel je voor dat je een laptop van een klant laat vallen en de laptop is niet verzekerd. Dan draai je zelf op voor de kosten en deze kunnen behoorlijk hoog oplopen. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hoef je je daar geen zorgen over te maken en ben je gedekt voor schade die je tijdens je werkzaamheden veroorzaakt.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als zzp’er ben je volledig afhankelijk van je eigen inkomen. Als je ziek wordt of een ongeluk krijgt en daardoor niet meer kan werken, valt je inkomen weg. Dit risico dek je door een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Deze verzekering keert uit als je door een ziekte of ongeval niet kan werken. Zo ben je beschermd tegen de financiële gevolgen van dit soort situaties.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Ook als je in de consultancy zit, kun je schade aanrichten. Hoewel je misschien minder snel fysieke schade toebrengt, kan het voor een behoorlijke financiële tegenvaller zorgen. Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp ben jij als (adviserend) dienstverlener beschermd tegen aansprakelijkheid voor fouten, nalatigheid, verkeerde adviezen en verkeerde acties. Kosten van verweer bij onterechte claims zullen dan ook vergoed worden door de verzekering.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Rechtsbijstandverzekering

Als zzp’er heb je geen juridische afdeling tot je beschikking. Een juridisch geschil is soms dan ook een flinke kostenpost. Met een rechtsbijstandverzekering krijg je juridische hulp en worden de kosten hiervan vergoed. Dit soort conflicten gaan over conflicten met klanten of opdrachtgevers, maar ook over geschillen met de Belastingdienst.

Pensioenverzekering

Je pensioen is iets waar je misschien niet snel bij stilstaat als zzp’er, maar het is belangrijk om ook daarvoor te zorgen. Als zzp’er heb je namelijk geen werkgever die voor je pensioen zorgt. Je betaalt hiervoor een premie en hierdoor bouw je een inkomen op voor later.

Als zzp’er ben je verantwoordelijk voor je eigen financiële zekerheid en daarom is het belangrijk om jezelf te verzekeren. Van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering tot een pensioenverzekering, doe er goed onderzoek naar. Neem de tijd om je te verdiepen in de mogelijkheden en sluit de verzekeringen af die voor jouw situatie van toepassing zijn.