Home Financieel Dit is hoe een lening je bedrijf kan versterken

Dit is hoe een lening je bedrijf kan versterken

562
DELEN
Dit is hoe een lening je bedrijf kan versterken

Als ondernemer sta je mogelijk niet te springen om een zakelijke lening af te sluiten. Dit kunnen wij ons voorstellen, want je komt hierdoor in de schulden. Je leent het geld immers van een derde en dat moet je binnen een bepaalde periode terugbetalen. Toch brengt geld lenen zakelijk ook de nodige voordelen met zich mee. Zo’n lening kun je jouw bedrijf bijvoorbeeld versterken. Helaas ziet lang niet iedere ondernemer dit in. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk hoe je jouw bedrijf kan versterken met een zakelijke financiering.

Geld om te investeren

Ben je al behoorlijk wat jaren actief als ondernemer? Dan hoeven we jou ongetwijfeld niet te vertellen dat het belangrijk is om zo nu en dan te investeren. Door te investeren in bijvoorbeeld innovaties bereid je jouw bedrijf namelijk voor op de toekomst. Probleem is alleen dat innovaties vaak niet goedkoop zijn. Nieuwe machines en voertuigen kosten namelijk flink wat geld. Als het jouw bedrijf financieel gezien voor de wind gaat, tel je dergelijke bedragen mogelijk probleemloos neer. Helaas zijn er genoeg bedrijven die niet over de financiële middelen beschikken om een dergelijke investering zelf te bekostigen.

Denk niet dat investeren in innovaties niet mogelijk is als je zelf niet over voldoende financiële middelen beschikt. Je kunt namelijk een zakelijke lening afsluiten om zo’n investering te financieren. Je leent in dat geval geld van een geldverstrekker. Doordat het geleende geld direct op jouw rekening gestort wordt, kun je er meteen de gewenste investering mee doen. Hierdoor kun je op korte termijn een innovatie doorvoeren binnen jouw bedrijf. Dit kan ervoor zorgen dat het productieproces sneller of slimmer verloopt. Op deze manier staat jouw bedrijf een stuk sterker en kan het de komende jaren ongetwijfeld vooruit.

Uitbreiden dankzij zakelijke lening

Uitbreiden dankzij zakelijke lening

Een zakelijke lening is vooral bedoeld voor langlopende investeringen. Daarom sluiten veel bedrijven zo’n lening af om bijvoorbeeld een nieuwe machine of een nieuw voertuig aan te schaffen. Toch kun je en zakelijke lening ook gebruiken om jouw bedrijf op andere manieren te versterken. Zo is zo’n lening ook geschikt voor een uitbreiding. Wil je bijvoorbeeld een extra productiehal of magazijn bouwen of jouw kantoor uitbreiden? Dan moet je met een flinke zak geld over de brug komen. Met een zakelijke lening is een dergelijke uitgave niet langer een probleem.

Bij uitbreiding denken de meeste mensen al snel aan een nieuw magazijn of extra kantoorruimte. Je kunt jouw bedrijf inderdaad uitbreiden op deze manier, maar er is ook een andere mogelijkheid. Het bouwen van een webshop scharen we namelijk ook onder uitbreiding. Heb je nog geen webshop, maar verkoop je wel producten aan particulieren en/of bedrijven? Overweeg deze dan te bouwen. Er wordt namelijk steeds meer online verkocht en dit zal in de toekomst niet anders worden. Daarom versterk je jouw bedrijf door een zakelijke lening af te sluiten voor het bouwen van een webshop.

Voorwaarden van een zakelijke lening

Heb je nog niet eerder een zakelijk lening afgesloten? Dan wil je ongetwijfeld eerst weten wat de voorwaarden zijn. Allereerst krijg je te maken met rente. Je leent immers geld van een ander. De rente over een zakelijke lening staat altijd vast. Dit betekent dat je gedurende de hele looptijd hetzelfde rentepercentage betaalt. Daarnaast moet je jouw lening binnen een bepaalde periode terugbetalen. De minimale looptijd bij een zakelijke lening is 3 maanden, de maximale looptijd 5 jaar. Kies nooit lukraak een looptijd, maar denk hier altijd goed over na.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here