Home Tips Digital design helpt bedrijven groeien

Digital design helpt bedrijven groeien

718
DELEN
Digital design helpt bedrijven groeien

Ons leven is anno 2020 grotendeels online, dus de vormgeving van onze online interacties is enorm belangrijk. Digitaal ontwerp beïnvloedt de manier waarop we werken, leren, winkelen en socializen. Zie het zo: elementen van digitaal ontwerp beïnvloeden onze aankoopbeslissingen.

Wanneer we online winkelen, vertrouwen we op de website om ons (via het ontwerp) naar het paar schoenen te leiden dat we zoeken. De bruikbaarheid van de site, de navigatie en de afrekenknop zijn allemaal zorgvuldig gemaakt door een digitale ontwerper (waarschijnlijk een UX- en UI-ontwerper in dit geval).

Wat is digitaal ontwerpen?

Digitaal ontwerp omvat verschillende vormen, maar het is in wezen ontwerpwerk gemaakt voor digitale ruimtes. Om het simpel te houden, is digitaal ontwerp inhoud die is gemaakt voor en bekeken op een digitaal scherm.

Digitaal ontwerp is een breed veld en wordt vaak gebruikt als een overkoepelende term om verschillende soorten ontwerpwerk te beschrijven, waaronder UX / UI-ontwerp, grafisch ontwerp en webontwerp, allemaal werk dat gedaan wordt door een design bureau.

Succes van digitaal ontwerp

Succes van digitaal ontwerp

Digitaal ontwerp volgt zijn succes door middel van analyses. Dit onderscheidt het van printontwerp en geeft het een voorsprong omdat ontwerpers kunnen volgen hoeveel ogen er op hun ontwerpen zijn door middel van zaken als betrokkenheid en paginaweergaven.

Een digitale ontwerper kan verschillende variaties van een ontwerp maken en het succes ervan bewaken door middel van analyses. Ze kunnen A/B-testen uitvoeren met de verschillende ontwerpvarianten om te zien op welke variant gebruikers het beste reageren. Dit kan met name handig zijn voor bedrijven die hun digitale ontwerpen gebruiken om reclame te maken voor of een product of dienst te verkopen

Grafisch ontwerp

Grafisch ontwerp werkt aan het creëren van samenhangende branding door het gebruik van visuele elementen. Het creëert vaak vaste afbeeldingen in plaats van interactieve. Een ding om te onthouden is dat grafisch ontwerp ook in de printwereld werkt. Het zorgt voor producten zoals banneradvertenties, logo’s, visitekaartjes, infographics en digitale illustraties.

UX/UI-ontwerp

UX- en UI-ontwerp is bedoeld voor  het maken van intuïtieve, mooie en functionele mobiele apps, websites en producten. Ontwerpers van gebruikersinterfaces werken specifiek om digitale interfaces plezierig en gebruiksvriendelijk te maken door het gebruik van esthetiek.

User Experience Designers zorgen er echter voor dat gebruikers de beste ervaring hebben gedurende hun hele reis met behulp van een product, app of website. Net als grafische ontwerpers kunnen UX-ontwerpers ook in fysieke ruimtes werken, maar je zult tegenwoordig vooral horen dat ze in de digitale wereld werken. UI-ontwerp is een strikt digitale praktijk. Vaak worden deze rollen samengevoegd tot één.

Webontwerpers

Web Designers bieden ontwerpdiensten die specifiek gericht zijn op het web. Ze maken lay-outs en webpagina’s, waarbij het werk van een grafisch ontwerper wordt gecombineerd met codering. Het eindresultaat is een toegankelijke, esthetische en gebruiksvriendelijke website.

Waarom is digitaal ontwerpen belangrijk?

Digitaal ontwerp zorgt ervoor dat we nuttige ervaringen hebben in de online wereld. Het kan vooral belangrijk zijn voor bedrijfseigenaren die esthetisch aantrekkelijke ontwerpen nodig hebben om klanten aan te trekken en te behouden.

Hetzelfde geldt voor werknemers die in hun dagelijks leven digitale tools gebruiken: van communicatie tot het delen van bestanden, een effectieve interface kan ons werk gemakkelijker maken.

Als je als bedrijf verder wil komen en meer klanten blijvend wil aantrekken, ga dan in zee met een goed designbureau.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here