Home Lifestyle Deze skills zijn essentieel voor recruiters

Deze skills zijn essentieel voor recruiters

631
DELEN
Deze skills zijn essentieel voor recruiters

Met het oog op de verschuivingen op de arbeidsmarkt, zijn er momenteel veel vacatures recruiter. Deze wervingsprofessionals moeten over een unieke combinatie van inhoudelijke en interpersoonlijke vaardigheden beschikken. Om in deze functie te slagen, is het belangrijk dat je beschikt over specifieke soft skills waarmee je effectief talent kunt identificeren, aantrekken en behouden. Maar wat zijn dit dan voor skills? In dit artikel bespreken we de belangrijkste eigenschappen die een recruiter nodig heeft. 

Communicatie

Het allerbelangrijkste voor een goede recruiter zijn uitzonderlijke communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling. Niet alleen moet je de functie-eisen, de verwachtingen en het compensatiepakket duidelijk en beknopt kunnen verwoorden, daarnaast moet je alle moeilijke vragen van een kandidaat helder kunnen beantwoorden. Goede communicatieve vaardigheden zijn ook essentieel voor het opbouwen en onderhouden van relaties met klanten, kandidaten en andere stakeholders.

Aanpassingsvermogen

De wereld is continu in beweging. Een recruiter moet zich daarom goed kunnen aanpassen aan veranderingen. Dit betekent dat je op de hoogte blijft van de laatste technologie trends, arbeidsmarktomstandigheden en vergoedingen, en je makkelijk aanpast aan nieuwe klanten en hun specifieke eisen.

Netwerken

Netwerken

Recruiters moeten een uitgebreid professioneel netwerk kunnen opbouwen en onderhouden. Dit omvat het bereiken van de juiste professionals, het bijwonen van banenbeurzen en evenementen, en het benutten van social media platforms. Jouw netwerk kan je helpen aan waardevolle informatie over de arbeidsmarkt en het snel en efficiënt identificeren van toptalent. 

Interpersoonlijke vaardigheden

Recruiters moeten sterke, duurzame relaties kunnen opbouwen met zowel klanten als kandidaten. Dit vereist uitstekende interpersoonlijke vaardigheden, zoals het vermogen om te luisteren, je in te leven en de behoeften en zorgen van anderen kunnen begrijpen. Je moet ook effectief kunnen communiceren met mensen van alle niveaus, van starters op de arbeidsmarkt tot senior executives.

Probleemoplossend vermogen

Als recruiter moet je creatieve en effectieve oplossingen kunnen vinden voor uitdagingen die zich tijdens het wervingsproces voordoen. Dit kan gaan om het oplossen van problemen met de salarisverwachtingen of kwalificaties van een kandidaat, of het overwinnen van obstakels in het wervingsproces.

Doorzettingsvermogen

Het werven van toptalent kan een competitief en uitdagend proces zijn, en recruiters moeten de vastberadenheid en het doorzettingsvermogen hebben om te slagen. Dit omvat het vermogen om obstakels te identificeren en te overwinnen, en de drive om de juiste kandidaat te vinden, zelfs als het langer duurt dan verwacht.

Als recruiter heb je dus een unieke set skills nodig, die verder gaat dan alleen inhoudelijk expertise over de betreffende branche. Daarbij kan de mate waarin je deze skills ontwikkeld moet hebben ook verschillen per rol, het corporate recruiter salaris is bijvoorbeeld gebaseerd op jouw vermogen om goed in een corporate organisatie stand te kunnen houden en daar de juiste relaties op te bouwen, terwijl je als intercedent deze specifieke vaardigheden minder zult hoeven gebruiken. Lees dus goed tussen de regels van de vacature door en zorg dat je de juiste skills in jouw motivatie duidelijk weet te benadrukken.