Home Nieuws Deze inkopen doen Nederlanders met kerst

Deze inkopen doen Nederlanders met kerst

796
DELEN

De feestdagenperiode is een enorm gezellige maand, maar ook een vrij dure maand. In december geven we in Nederland dan ook massaal veel geld uit. We doen inkopen voor het kerstdiner en daarnaast halen we allerlei mooie en leuke cadeaus voor de mensen die we liefhebben. Ook vakanties behoren tot de uitgaves die mensen rondom kerst doen. In dit artikel zetten we een aantal inkopen die Nederlanders doen met kerst voor je op een rij. Waar geef jij zelf trouwens het meeste geld aan uit tijdens de feestdagen?

Eten en drinken

Kerst is een tijd waarin vaak vooral erg veel gegeten wordt. De een gaat bijvoorbeeld gourmetten met de familie terwijl de ander een compleet kerstdiner aan zijn beste vrienden voorschotelt. Uiteraard voorzien van de lekkerste (alcoholische) dranken. Gemiddeld geven we met kerst per huishouden zo’n 109 euro uit aan eten en drinken. De ruime meerderheid van de Nederlanders (56 procent) bereidt thuis een groot feestmaal, terwijl 27 procent gezellig het gourmet- of fonduestel uit de kast pakt. Een andere groep (12 procent) heeft geen zin in de afwas en maakt van de gelegenheid gebruik om lekker uit eten te gaan.

Cadeaus

Het meeste geld spenderen we in Nederland aan de kerstcadeaus. Gemiddeld 122 euro per huishouden volgens het eerder genoemde onderzoek. De meest gekochte cadeaus tijdens de kerstperiode zijn overigens chocolade en boeken. Daarnaast wordt er geld uitgegeven aan cosmetica en parfum. Uiteraard wordt er jaarlijks ook geld uitgegeven aan allerlei zaken die te maken hebben met kerst, zoals kerstbomen en kerstversieringen.
Kerstpakketten mogen natuurlijk ook niet vergeten worden. Werkgevers gaven in deze periode vorig jaar gemiddeld 51 euro per pakket uit. En mocht je zelf toevallig werkgever zijn: let dan even goed op hoe kerstpakketten belastingtechnisch werken!

Betaalmethode

De manieren waarop onze kerstinkopen betaald worden, zijn vrij divers. Toch is opvallend dat er steeds minder met contant geld wordt afgerekend. Deels heeft dat te maken met het feit dat we voortaan heel veel inkopen online doen, zoals bijvoorbeeld bij Bol.com. En die aankoopmethode leent zich er nu eenmaal niet voor om met contant geld te betalen. Vaak wordt er gebruikgemaakt van een creditcard bij het doen van online aankopen. Wil je zelf ook de beschikking hebben over een creditcard? Je kunt heel eenvoudig een creditcard aanvragen bij ABN AMRO.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here