Home Financieel Deze financieel experts heeft iedere ondernemer nodig

Deze financieel experts heeft iedere ondernemer nodig

1327
DELEN
Deze financieel experts heeft iedere ondernemer nodig

Wanneer de term ‘financieel expert’ valt gaan bij velen al snel de alarmbellen rinkelen. Het blijft natuurlijk ook wel een vage term, want iedereen kan zich natuurlijk expert noemen. Daarnaast weten deze mensen vaak ook heel goed hun eigen financiën goed op orde te brengen. De tarieven zijn dan vaak ook zeer hoog. Maar toch is het als ondernemer ook weer niet aan te raden om met een grote boog om alle financiële professionals heen te lopen. Bepaalde financiële adviezen kun je echt goed gebruiken en daarnaast zijn er zelfs adviezen bij die je wellicht ook nog wat geld gaan opleveren. Welke financiële experts jij in je telefoon moet hebben staan als ondernemer? Onze tips!

De creatieve accountant

Wij zullen je nooit aanraden om de wet te overtreden, zeker niet bewust. Toch is dit op het gebied van je boekhouding als ondernemer wel snel gebeurd. Dit komt echt niet door jouw onkunde. De overheid heeft het door de jaren heen ook wel behoorlijk complex gemaakt. Zeker wanneer jouw bedrijf is gaan groeien, kan deze taak je al snel boven de pet gaan. Een goede accountant is dan ook goud waard. Dit is er dan ook ééntje die je wellicht zelfs geld gaat opleveren. Laten we zo zeggen, we kunnen wel stellen dat een accountant zichzelf vaak terugverdiend. Zij weten exact de aftrekposten en voordeeltjes. Natuurlijk moet je geen louche boekhouder in de arm nemen, maar een accountant die ook een beetje creatief is kan echt geen kwaad.

De creatieve accountant

Denk vooruit

Als ondernemer bouw je niet automatisch pensioen op. Uiteraard denk je hier wel eens aan, maar wellicht schuif je dit onderwerp ook nog een beetje voor je uit. Later lijkt vaak ver weg, totdat het er opeens is. Zelfstandig investeren in een pensioen is één optie, maar niet altijd de meest voordelige. Houd dan ook met alle scenario’s rekening, zo kan het heel voordelig zijn om te kiezen voor een lijfrente uitkeren. Er zijn nog talloze andere opties, maar iemand inhuren die hierin met je meedenkt zul je op je 67e jezelf dankbaar voor zijn.  

Goed beheer

Heb je door de jaren heen aardig wat vermogen opgebouwd? Dan is het ook aan te raden iemand te zoeken die jou hierin kan helpen en advies kan geven. Vermogensbeheer uitbesteden kan behoorlijk wat tijd én geld schelen. Zij zijn hier professional in en weten precies hoe ze met dit soort van financiële constructies moeten omgaan. Sommige dingen kosten jezelf te veel tijd om het leuk te houden, kies dan voor de professional die het over kan nemen.

Kortom, niet iedere financiële expert is alleen op jouw geld uit als ondernemer. Veel hebben juist het beste met je voor. Omarm deze en gebruik hun expertise om jou als ondernemer nog verder te helpen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here