Home Verzekeringen Dekken jouw huidige verzekeringen genoeg?

Dekken jouw huidige verzekeringen genoeg?

767
DELEN
Dekken jouw huidige verzekeringen genoeg?

Nederlanders kunnen zich vandaag de dag op talloze manieren verzekeren. Sommige verzekeringen zijn verplicht, zoals de zorgverzekering. Woon je in een koophuis? Dan ben je bovendien verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Naast deze verplichte verzekeringen zijn er ook nog talloze niet-verplichte verzekeringen. Ondanks dat je deze verzekeringen niet af hoeft te sluiten, betekent dit niet dat je ze niet nodig hebt. Veel Nederlanders zijn zich hier bewust van en sluiten ook een aantal niet-verplichte verzekeringen af. Maar dekken jouw huidige verzekeringen eigenlijk wel genoeg? In deze tekst helpen wij je een antwoord op deze vraag te vinden.

Is jouw huis goed verzekerd?

Wie op zichzelf woont moet zich goed verzekeren. Je wilt immers niet dat je zelf opdraait voor het herstellen van de schade die brand, storm, blikseminslag, neerslag, vorst of inbraak veroorzaakt. Gelukkig kun jij je hiervoor verzekeren. Dit kan onder meer met een opstalverzekering. De meeste Nederlanders denken goed verzekerd te zijn met een woonhuisverzekering. Toch is dit niet altijd het geval. Deze verzekering vergoedt namelijk alleen schade aan jouw huis en spullen die hieraan vastzitten, zoals zonnepanelen en een inbouwkoelkast.

Losse spullen in huis vallen buiten de dekking van een opstalverzekering. Hierbij kun je denken aan de meubels, maar ook aan elektrische apparaten. Als deze sneuvelen door een brand, kost het je flink wat geld om ze te vervangen. Sluit daarom ook een inboedelverzekering af. Hiermee verzeker je namelijk de spullen in huis tegen schade door brand, storm, water en diefstal. Ook als je een huis huurt is een inboedelverzekering aan te raden. Het pand is weliswaar niet van jou, maar de spullen die erin staan waarschijnlijk wel. Ook studenten doen er goed aan hun inboedel te verzekeren. Zij kunnen tegenwoordig een speciale inboedelverzekering student afsluiten. De premie van zo’n verzekering valt lager uit, waardoor het voor studenten toch mogelijk is om hem af te sluiten.

Is jouw huis goed verzekerd

Hoe zit het met schade die je buitenshuis aanricht?

Jouw bezittingen kunnen niet alleen binnenshuis beschadigen. Nee, want ook buiten de deur kan er schade ontstaan aan spullen. Zo kun je jouw smartphone bijvoorbeeld verliezen. Daarnaast kunnen waardevolle spullen gestolen worden. Omdat dit buiten de deur plaatsvindt, valt dit niet binnen de dekking van een inboedelverzekering. Overweeg daarom een buitenshuisverzekering af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd voor schade, verlies en diefstal van persoonlijke bezittingen als je buiten je woning in Nederland bent.

Verzeker je ook voor schade die je aanricht bij anderen

Je kunt niet alleen schade aan spullen van jezelf aanrichten, maar ook schade aan spullen van een ander veroorzaken. Als dit gebeurt, is de kans groot dat de getroffen persoon de kosten op jou wil verhalen. De kosten hiervoor kunnen behoorlijk hoog oplopen. Om te voorkomen dat je dit uit eigen zak moet betalen, sluit je een aansprakelijkheidsverzekering af. Schade aan andere personen of spullen van andere personen is dan verzekerd als je volgens de wet aansprakelijk bent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here