Home Lifestyle De wereld aan je voeten met een internationale carrière!

De wereld aan je voeten met een internationale carrière!

1331
DELEN
internationaal werken

Heb jij grootste plannen met jouw carrière? Dan is de kans aanwezig dat je deze plannen niet in Nederland kunt verwezenlijken. Een stap naar het buitenland is dan reëel. Maar ja, dat doe je natuurlijk niet zo één, twee, drie. Wanneer je in Nederland alles hebt opgebouwd, moet je dat namelijk allemaal achter je laten. Toch is het zeker aan te raden om over de landsgrenzen te kijken wanneer jij carrière wilt maken. Om jou dat laatste duwtje in de juiste richting te geven, krijg jij hier alle benodigde informatie over werken in het buitenland. Ambieer jij een internationale carrière en wil je naar het buitenland? Dan ligt de wereld natuurlijk aan je voeten!

Ontwikkel je op zakelijk en persoonlijk vlak

Voor veel mensen is het werken in het buitenland nadelig. Zij moeten immers alles achterlaten waar zij de afgelopen jaren zo hard voor hebben gewerkt. Hierdoor wordt de stap vaak niet gemaakt. De meeste mensen maken echter de fout alleen maar naar de nadelen te kijken. Werken aan het buitenland heeft natuurlijk ook de nodige voordelen. Zo is het weer vaak stukken beter dan in Nederland. Althans, wanneer je bijvoorbeeld richting het zuiden van Europa trekt om daar een internationale carrière op te bouwen. Daarnaast krijg je te maken met een compleet andere cultuur. Niet alleen op zakelijk gebied ontwikkel jij je dus wanneer je gaat werken in het buitenland, maar ook op persoonlijk vlak.

Werken voor grote bedrijven

Heb jij altijd de ambitie gehad om voor een groot, internationaal bedrijf te werken? Dan is het aannemelijk dat je de stap naar het buitenland ook daadwerkelijk maakt. Natuurlijk heb je in Nederland ook een aantal grote bedrijven. In het buitenland vind je er echter een stuk meer. Bovendien zijn de grote bedrijven in Nederland vaak onderdeel van een groot buitenlands bedrijf. Wil jij echter voor het moederbedrijf van een grote onderneming werken? Dan moet je toch echt de stap maken naar het buitenland. Het moederbedrijf zit doorgaans namelijk niet in Nederland gevestigd, al zijn er natuurlijk uitzonderingen.

Je doet ervaring op

Een ander groot voordeel van werken in het buitenland is dat je een schat aan ervaring op doet. Je bent de Nederlandse bedrijfscultuur gewend, maar in het buitenland gaat het er vaak heel anders aan toe. Dit kan je natuurlijk afschrikken, maar dat is helemaal niet nodig. Zie het juist als een grote uitdaging. Je leert immers op een andere manier tegen bepaalde zaken aan te kijken. Hierdoor doe jij natuurlijk heel wat ervaring op. En deze ervaring kun jij in de toekomst goed gebruiken wanneer je bijvoorbeeld wisselt van werkgever. Op je cv staat immers dat jij in het buitenland gewerkt hebt en dat is voor veel bedrijven een belangrijk punt om mensen eerder aan te nemen.

Doorgroeimogelijkheden

Wanneer jij gaat werken in het buitenland, moet je weer op nul beginnen. Niet alleen op sociaal vlak is dit het geval, maar ook op zakelijk gebied. In het buitenland moet jij meestal op een lager treetje beginnen dan je misschien in Nederland gewend bent. Dit is natuurlijk niet het geval wanneer jij gevraagd bent voor een specifieke functie. Laat je echter niet tegenhouden door het feit dat je wat lager op de ladder staat. Bij de meeste internationale bedrijven heb je namelijk voldoende doorgroeimogelijkheden. Als jij goed werk levert en hard werkt, is de kans groot dat je binnen de kortste keren één of misschien wel meerdere treetjes omhoog mag op de ladder. En als je zo doorgaat, heb je binnen de kortste keren een internationale carrière en ligt de wereld aan je voeten!

Taalbarrière

Eén van de grootste barrières van werken in het buitenland is de taal. Al hangt het er natuurlijk wel vanaf in welk land jij wilt werken. De meeste mensen spreken een aardig woordje Engels of Duits en in veel landen kun jij je met deze talen vaak prima redden. Ga jij in een land werken met een vreemde taal die je niet kent? Dan kan het bijzonder lastig zijn om je in het begin te redden. Voor veel mensen is dit dan ook de reden om toch niet in het buitenland te gaan werken. Jij laat je ambitieuze plannen hier toch zeker niet door dwarsbomen? Je zult namelijk zien dat jij de vreemde taal binnen de kortste keren onder de knie hebt. En je kunt natuurlijk ook in Nederland alvast een taalcursus volgen om de barrière wat kleiner te maken.

Hoe start je een internationale carrière?

Een internationale carrière beginnen is niet niks. Veel mensen weten dan ook niet waar zij moeten starten. Wanneer je in Nederland werk zoekt, richt jij je waarschijnlijk tot een uitzendbureau. Maar is dit in het buitenland bijvoorbeeld ook het geval? Dat kan, want hier hebben ze ook de nodige uitzendbureaus.

Het wil echter niet zeggen dat hier ook een baan tussen staat die past bij jouw ambities. Is dat niet het geval? Neem dan eens een kijkje bij werken in het buitenland site van Search Jobs Abroad. Hier vind je vast en zeker een vacature die op jouw buik geschreven is. Jouw internationale carrière kan zodoende dus binnen de kortste keren starten!

In Nederland blijven werken

Twijfel jij nog steeds of het verstandig is om in het buitenland te gaan werken? Dan is het een goed idee dit vooralsnog even op de lange baan te schuiven. Wanneer jij niet volledig overtuigt bent, is de kans namelijk groot dat jouw avontuur in het buitenland mislukt. En dat zou natuurlijk zonde zijn. Liever toch aan het werk in Nederland? Dan is een website als vacaturexl.nl meer geschikt voor jou. Hier vind je een groot aantal vacatures die momenteel in Nederland beschikbaar zijn. Heb je over een aantal jaar toch die drang naar het buitenland? Dan kun je dan natuurlijk alsnog de stap maken. Voor je het weet heb je dan een internationale carrière opgebouwd. En dan ligt de wereld natuurlijk pas echt aan je voeten!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here