Home Lifestyle De waardevolle inzet van intrinsiek gemotiveerde medisch studenten

De waardevolle inzet van intrinsiek gemotiveerde medisch studenten

671
DELEN
De waardevolle inzet van intrinsiek gemotiveerde medisch studenten

Het vak van medisch specialist is breed

Iemand die zich als medisch specialist wil ontwikkelen kan in beginsel veel afslagen nemen tijdens het uitstippelen van z’n carrière. De student moet aan de bak om al op jonge leeftijd te beslissen welke richting hij of zij op wil. Wat helpt is om alvast inzichtelijk te maken welke studierichting zeker níet de voorkeur heeft om zodoende de interessante vakgebieden af te bakenen. Naast stage lopen en studeren, is werk zoeken in de medische wereld ook een waardevol hulpmiddel. Alvast in real life proeven van de medische praktijk bij huisartsen, gezondheidscentra en ziekenhuizen. Een prima startpunt zijn de vacatures huisartsenpost waar je als hoogopgeleid medisch student kunt reageren op allerlei functies.

Werken in een laboratorium

Er wordt natuurlijk van je verwacht dat je uitgebreide medische kennis hebt en enige ervaring met medische verrichtingen. Zorgsystemen zijn je niet onbekend en je spreekt de taal van de zorgprofessional. Belangrijk is dat je snel instructies en protocollen eigen maakt. Zelfstandig en nauwkeurig werken zit in je genen. En belangrijk voor jou als aankomend medisch professional: je moet patiënt- en cliëntvriendelijk te werk gaan.

Als je het fijn vindt om onderzoek te doen aan verschillende biologisch stoffen, dan is werken in een laboratorium wellicht iets voor jou. Sinds de uitbraak van de coronapandemie heeft laboratorium diagnostiek meer bekendheid gekregen en is het duidelijk dat de specialisten in dit vakgebied onmisbaar zijn voor de samenleving en het algemene welzijn van mensen.

Werken in een laboratorium

Op termijn misschien een vast dienstverband

Of je nou in het laboratorium als bloedonderzoeker, tester of analist aan de slag gaat, bij een huisarts in het nabijgelegen dorp of bij het grote gezondheidscentrum in de stad, de kansen liggen voor het oprapen. Wanneer je straks als afgestudeerde medicus bent geplaatst bij een interessante werkgever, is er de mogelijkheid dat je via Medigo in dienst komt bij deze werkgever. Alles is bespreekbaar. Maak gebruik van het grote en gevarieerde netwerk van Medigo. Tal van medische functies waar je uit kunt kiezen binnen de healthcare. Het leidt misschien wel tot de kickstart van je carrière!

Maak kennis met Medigo

Medigo is als uitzendbureau voor medisch studenten betrokken. Zij weten wat er gaande is binnen een organisatie en naar welke talenten er specifiek gezocht wordt. Medigo selecteert alleen díe kandidaten die perfect aansluiten bij de vraag van de medisch werkgever. De aanvraag is vrijblijvend en een gesprek kan al op dezelfde dag.