Home Bouw De voordelen van lease voor de bouwbranche

De voordelen van lease voor de bouwbranche

1629
DELEN
De voordelen van lease voor de bouwbranche

Ondernemen vraagt soms grote investeringen. Vooral in de bouw, waar een ondernemer niet zonder voertuig of bijvoorbeeld bepaalde bouwmachines kan om zijn werk uit te voeren. Maar niet iedere ondernemer heeft voldoende zakelijk vermogen deze investeringen te doen, zeker startende ondernemers niet. Dan maar een voertuig of machine huren? Dat kan een goede oplossing zijn als je deze echt maar een enkele keer nodig hebt. Als je het op de langere termijn vaker nodig gaat hebben, is leasen een betere optie. Je bent dan wel direct economisch eigenaar, zonder dat je in een keer een grote investering hoeft te doen.

Leasevormen en -aanbod uitgebreid

Het leasen van artikelen wordt steeds populairder. Oorspronkelijk kwam het voornamelijk voor in vorm van leaseauto’s voor medewerkers van grote bedrijven. Een bedrijf kon een medewerker een auto ter beschikking stellen, zonder een grote investering te hoeven te doen en verantwoordelijk te zijn voor onder andere het onderhoud. De leasemaatschappij bleef bij deze leasevorm, operational lease, eigenaar van de auto.

Intussen zijn er ook andere leasevormen ontwikkeld. Aanbieders van financiële oplossingen zijn bijvoorbeeld gekomen met financial lease, een financieringsvorm die erg interessant is voor ondernemers. Doordat ondernemers niet altijd voldoende vermogen hadden voor een investering, en veel banken niet stonden te springen om krediet te verlenen ontstond een gat in de markt. Bij financial lease komt de geleasete auto of ander bedrijfsmiddel wel op de balans van de onderneming te staan, zonder dat de aankoop in een keer gefinancierd hoeft te worden. Na afloop van de leasetermijn wordt het voertuig of bedrijfsmiddel volledig eigendom.

Daarnaast is ook het aantal zaken die je kunt leasen enorm toegenomen. Zo kun je als ondernemer in de bouw ook bijvoorbeeld bedrijfsmiddelen leasen. Specialist voor ondernemers in de bouw die zakelijke voertuigen of andere bedrijfsmiddelen willen leasen is LEASIT. Hier kun je bijvoorbeeld een hoogwerker of graafmachine leasen.

Hoogwerker leasen

Tweedehands producten leasen

De techniek in auto’s en bedrijfsmiddelen wordt steeds beter. Hierdoor gaan ze steeds langer mee. Er komen meer en meer goede, tweedehands auto’s en bedrijfsmiddelen beschikbaar. Ook deze kun je leasen. Doordat een tweedehands voertuig of bedrijfsmiddel meestal goedkoper is dan een nieuw exemplaar, heb je bij tweedehands lease het voordeel van een lager maandelijks leasebedrag of een korter leasetermijn.

Ook bij lease soms de mogelijkheid van btw-verrekening

Ondernemingen die btw-plichtig zijn betalen niet alleen btw over de omzet, maar mogen de btw van aangeschafte bedrijfsmiddelen ook aftrekken. De btw erover hoeft pas betaald te worden na afloop van de economische levensduur of als het verkocht wordt. Doordat de waarde van een voertuig of machine afneemt in de loop der tijd, is de te betalen btw op dat moment lager dan bij aanschaf. Dit geeft een financieel voordeel. Van dit voordeel kun je soms ook gebruikmaken bij financial lease. Wil je wat extra financiële ruimte creëren bij lease? Let er dan op dat je voor een leasemaatschappij kiest die voorfinanciering van de btw aanbiedt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here