Home Tips De voordelen van een laadpaal voor op de zaak

De voordelen van een laadpaal voor op de zaak

412
DELEN
De voordelen van een laadpaal voor op de zaak

Je zit er misschien al over na te denken om een laadpaal te plaatsen bij je bedrijf, misschien ben je gewoon nieuwsgierig of een laadpaal daadwerkelijk voordelen oplevert. Voor ieder type bedrijf zijn er zeker wel voordelen te noemen, dit buiten de duidelijke voordelen die het voor het milieu heeft op de lange termijn. Het is het absoluut waard om te overwegen om een laadpaal te plaatsen bij je bedrijf.

Voordelen werknemers

We beginnen met de voordelen die het plaatsen van een laadpaal zakelijk met betrekking tot je werknemers. Voor je werknemers met een elektrische auto is het een groot gemak en dit leidt tot grotere tevredenheid van je werknemers. En tevreden werknemers zijn natuurlijk productieve werknemers. Hiernaast kan het je werknemers ook aansporen om in elektrische auto te gaan rijden en de bijtelling via het bedrijf te regelen.

Voordelen klanten

Er zijn veel voordelen wat betreft klanten wanneer je ervoor kiest om een laadpaal te plaatsen. Allereerst is het goed voor het imago van je bedrijf. Je laat zien dat je om het milieu geeft en met de tijd meegaat. Hiernaast is het een service tegenover de klant die niet vaak aangeboden wordt. Je kunt je bedrijf hierdoor een voordeel bezorgen tegenover de concurrentie. Klanten komen met een beter gevoel binnen en zullen positiever denken over je bedrijf. Ook zullen ze langer bij het bedrijf laten plakken omdat het opladen van een elektrische auto nu eenmaal aardig wat tijd kost. Voor retail bedrijven is dit een overduidelijk voordeel, maar ook voor andere branches is het nuttig. Zo heb je bijvoorbeeld meer tijd om de klant te overtuigen van het aanschaffen van je product of service.

Voordelen klanten

De laadpaal als inkomstenbron

Je kunt er ook voor kiezen om de laadpaal van je bedrijf niet gratis te maken. Veel laadpalen werken met pasjes en hierdoor kan er makkelijk bijgehouden worden hoeveel stroom er afgenomen wordt door iemand. Hier kun je vervolgens bovenop de kosten voor de stroom een gebruiksheffing rekenen. Dit zorgt voor extra passief inkomen voor je bedrijf.

Subsidies

Een laadpaal kopen hoef je niet alleen te doen. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar vanuit de overheid die bij kunnen dragen aan de plaatsing van je laadpaal. Voor veel ondernemers is de KIA (KleinschaligheidsInvesteringsaftrek) al bekend, maar is het niet bekend dat deze ook gebruikt kan worden voor laadpalen. Hiernaast zijn er twee andere soortgelijke subsidies waar bedrijven gebruik van kunnen maken voor het plaatsen van een laadpaal. Dit zijn de MIA (Milieu-InvesteringsAftrek) en de VAMIL (Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen). Maak hier dan ook slim gebruik van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here