Home HR De voordelen van een interim CFO

De voordelen van een interim CFO

1324
DELEN
De voordelen van een interim CFO

Als bedrijf, organisatie, merk of instantie werk je samen met een groot team. In sommige gevallen is het een verstandige keuze om een freelancer in dienst te nemen. Zo kun je er voor kiezen om een interim CFO in te zetten. Maar wat is een interim CFO? Wat zijn de voordelen van het inzetten van een interim CFO? Wat zijn de taken waar hij of zij zich mee bezighoudt? Lees snel verder om antwoord te krijgen op al deze vragen.

Wat is een interim CFO?

Wat is een interim CFO eigenlijk? Dat is natuurlijk belangrijk om als eerste goed te weten. CFO staat voor Chief Financial Officer. Dit is een financieel directeur of financieel bestuurder. Deze persoon is verantwoordelijk voor het financiële beleid van een bedrijf of organisatie. De CFO staat aan het hoofd van een financiële afdeling van een bedrijf. De CFO werkt vaak nauw samen met de CEO. DE CFO is vaak de op een na hoogste functie in het bestuur van een bedrijf, organisatie of multinational.

Het latijnse woord interim wordt gebruik om aan te geven dat iemand of iets een functie tijdelijk overneemt of uitvoert. Een bedrijf kan bijvoorbeeld een interim-manager aannemen om tijdelijk de leiding over te nemen van een bedrijf. Dit kan uiteraard ook met een CFO. Een interim CFO neemt dus tijdelijk de financiële kant van het bedrijf op zich. Een bedrijf of organisatie stelt meestal een interim CFO aan voor een bepaalde periode of voor een specifiek project.

Voordelen van een interim CFO

Het aanstellen van een interim CFO heeft een aantal voordelen. Hierbij deze voordelen:

  • Een interim CFO is een extern persoon. Deze persoon kan een nieuwe en frisse blik op het bedrijf of organisatie werpen. Als interim CFO zit je middenin de gang van zaken, hierdoor kun je soms zelf fouten niet meer zien. Door een externe professional in te zetten kan deze persoon je bepaalde zaken laten inzien die je zelf niet meer zag.
  • Een interim CFO heeft vaak veel ervaring opgedaan door zijn of haar andere tijdelijke dienstverbanden bij diverse verschillende organisaties, bedrijven of multinationals.
  • Een interim CFO neemt vaak extra expertise met zich mee. Hiermee onderscheidt een interim CFO zich van een interne CFO. Een interne financiële directeur is vaak beperkt tot zijn of haar persoonlijke vaardigheden.

Zet eenvoudig een freelancer CFO in

Door een freelancer interim CFO aan te stellen, haal je meer dan alleen ervaring en een frisse blik in huis. Profiteer van gecombineerde vaardigheden, expertise, contacten en ervaringen. Gelukkig zijn er veel CFO freelancers beschikbaar die je kunt inzetten voor je bedrijf of organisatie. Online zijn er veel platforms te vinden waar diverse freelancers zich aanmelden, zoals interim CFO’s. Niet iedereen kan de rol van een CFO overnemen, het gaat hier namelijk om een hoge functie in een bedrijf. Zorg er daarom voor dat je goed bekend bent met de opleiding, werkervaring, vaardigheden en expertise waar deze CFO freelancer over bezit voordat je diegene aanneemt. Een masterdiploma is in de meeste gevallen een vereiste. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here