Home Tips De voor- en nadelen van verschillende soorten vloeren voor je bedrijfspand

De voor- en nadelen van verschillende soorten vloeren voor je bedrijfspand

855
DELEN
De voor- en nadelen van verschillende soorten vloeren voor je bedrijfspand

Het aanschaffen van een nieuwe vloer voor in je bedrijfspand is een beslissing die je met zorg moet nemen. Vaak betreft het een flinke investering waar je zo lang mogelijk je voordeel mee wilt kunnen doen. De moeilijkheid in de te maken keuze houdt niet om met het kiezen van een kleur en ontwerp. Ieder vloertype brengt zo zijn eigen voordelen en nadelen met zich mee die je goed moet afwegen. We bespreken de voor- en nadelen van een aantal populaire soorten vloeren en vloerbekleding.

Tapijt en karpet

Tapijt op je bedrijfsvloer kan zorgen voor een chique uitstraling, en daar is natuurlijk weinig mis mee. Vooral in ontvangstruimtes is het een serieuze keuze om te overwegen, maar er zijn tal van bedrijven die ook op de kantoorvloeren tapijt hebben liggen. Dat brengt het voordeel met zich mee dat geluid geabsorbeerd en dus gedempt wordt, wat de kakofonie van geluid in een kantoortuin wat kan bedwingen. Maar tapijt kan ook voor allergische reacties zorgen bij mensen met een stofallergie, waarmee het meteen een ongeschikte werkomgeving wordt voor die mensen. Daarnaast slijt tapijt vrij snel, en dan is het chique er wel vanaf. Ook is tapijt moeilijk schoon te maken. Een karpet onder de tafel in de vergaderruimte of onder het bureau van de directeur is echter zeker een chique touch die het overwegen waard is. Zo’n vloerkleed is ook makkelijker te reinigen dan tapijt.

Gietvloer

We kennen de gietvloer van gymzalen, maar dat geeft ten onrechte het beeld dat dit type vloer geen zakelijke uitstraling kan hebben. In tegendeel, gietvloeren zijn in alle kleuren mogelijk en geven een strakke uitstraling die goed bij een moderne inrichting past. Wel is een prijzige optie en kunnen schoenen er strepen op achterlaten die vooral bij lichte en effen kleuren goed zichtbaar blijven. Deze zijn overigens niet heel moeilijk te verwijderen. Een gietvoer is in het algemeen wel makkelijk schoon te maken. Wel weerkaatst geluid erop in plaats van dat het geabsorbeerd wordt, wat niet gunstig is voor de akoestiek in de ruimte. Het ophangen van gordijnen of wandkleden kan hierbij uitkomst bieden.

Vloer bedrijfspand

Hout

Houten vloeren zijn mooi, maar wat minder toepasselijk voor een bedrijfspand. Ze geven vaak een landelijke, huiselijke uitstraling die weinig goeds doet voor de zakelijke uitstraling die je waarschijnlijk zoekt. Lichte tinten bieden wel ruime mogelijkheden voor verdere inrichting van de ruimte. Maar hout is duur en bewerkelijk. De temperatuur is erop van invloed, waardoor de vloer kan gaan kraken. Vocht en licht kunnen blijvende plekken achterlaten op je houten vloer en hoge hakken kunnen voor deukjes zorgen. Al met al moet we concluderen dat een houten vloer niet de beste keuze zal zijn voor je bedrijfspand.

Laminaat

Laminaat kennen we vooral van thuis en van het welbekende kliksysteem, maar wordt zeker ook gebruikt in bedrijfspanden. Het is een vloersoort met verschillende voordelen, waarvan de voornaamste is dat het relatief goedkoop is. Dit terwijl een laminaatvloer en wel degelijk uit kan zien als een mooie houten vloer, hoewel het verschil bij nadere inspectie wel relatief snel aan het licht zal komen. Laminaat kan ook nog eens beter tegen een stootje dan veel andere vloertypes en is relatief eenvoudig te leggen, in het geval dat je geld wilt besparen door de klus zelf te klaren. Wel weerkaatst geluid op laminaat en is een ondervloer noodzakelijk om geluidsoverlast voor de benedenburen te voorkomen.

PVC

Hoewel PVC vloeren nog niet zo lang gangbaar zijn voor woningen, worden ze wel al langere tijd gebruikt binnen bedrijfspanden. Er zitten dan ook verschillende voordelen aan die veel overeenkomen met de voordelen van laminaat. Ook PVC werkt met een kliksysteem zoals bij laminaat, waardoor het eenvoudig te leggen is. Ook kun je PVC vloeren inmiddels in veel verschillende kleuren en designs krijgen, waardoor je kunt kiezen voor een vloer die eruitziet als hout of juist voor een industriële uitstraling kunt gaan, om maar een paar voorbeelden te noemen. Wel is het relatief makkelijk te constateren dat het ondanks de eerste indruk niet authentiek is. PVC heeft geluiddempende eigenschappen, want erg prettig is in een kantoortuin. Ook is het eenvoudig schoon te houden. Een PVC vloer kan lang mee gaan, maar kan ook beschadigingen oplopen die niet meer te herstellen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here