Home Lifestyle De Top 10 Gezondheidsvoordelen van Gember Tabletten

De Top 10 Gezondheidsvoordelen van Gember Tabletten

3551
DELEN
Gember tabletten

Gember is een populair ingrediënt in verschillende keukens, en dat komt niet alleen door de smaak. Gember is namelijk ontzettend gezond voor het lichaam. Wie gember tabletten slikt, zal daar minstens tien gezondheidsvoordelen uithalen, zoals je hieronder kan lezen.

1.      Helpt tegen Alzheimer

Gember bevat het stofje gingerol en dat is een antioxidant. Onderzoek heeft aangetoond dat antioxidanten de ontwikkeling van Alzheimer in het brein tegengaan, omdat dit wondermiddel het verlies van hersencellen tegengaat, waardoor het risico op Alzheimer afneemt. Kleine aantekening daarbij is wel dat het onderzoek nog niet is uitgevoerd op mensen, alleen op dieren.

2.      Helpt bij afvallen

Weg met al die dure pillen, drankjes en behandelmethoden! Gember is een natuurlijk middel dat om drie redenen helpt met afvallen: allereerst zorgt gember ervoor dat je minder eet, omdat je na de maaltijd langer een vol gevoel hebt. Daarnaast versnelt gember de spijsvertering en verbrandt gember lichaamsvet. Wie voor de zomer een strak(ker) lichaam wil, hoeft dus niet ver te zoeken!

3.      Goed voor de bloedsuikerspiegel

Wie een instabiele bloedsuikerspiegel heeft en af en toe kampt met dipjes waarbij hij of zij zich compleet lusteloos voelt, moet eens denken aan de gemberinname. Gember controleert namelijk naast de bloedcirculatie (zie hieronder) ook het gewichtsverlies (zie hierboven) en de spijsvertering, en reguleert in dat proces ook het suikergehalte.

4.      Goed voor de bloedcirculatie

Gember zit bomvol goede mineralen en vitaminen en dat zorgt ervoor dat je bloed meer zuurstof aanmaakt. Je bloedcirculatie verbetert daardoor als je bijvoorbeeld gember tabletten slikt, en dat maakt weer dat gember enorm populair is in de koude seizoenen omdat het je lichaam “verwarmt”.

5.      Helpt tegen brandend maagzuur

Een opgeblazen gevoel na het eten, misselijkheid of nog erger: brandend maagzuur. Gember tabletten hebben zoals eerder gezegd een positief effect op de spijsvertering en zijn daarnaast zeer effectief als je regelmatig last hebt van brandend maagzuur. Al die medicijnen en hippe drankjes kunnen de deur uit; gember is je beste vriend!

6.      Helpt tegen spierpijn

Heb je last van zware, vermoeide spieren na een lange dag werken of een intensieve trainingssessie? Gember werkt optimaal tegen spierpijn. Dit komt mede doordat gember tabletten zoals eerder genoemd zorgen dat je bloed meer zuurstof aanmaakt, waardoor je spieren eerder herstellen. Omdat het je daarnaast energie geeft, is het ook nog eens een middel om je na een sportsessie snel weer aan het sporten te krijgen – waarmee het zijn kwaliteit als afvalmiddel nog eens benadrukt!

Gember

7.      Zorgt voor een frisse adem

Een hele prettige bijkomer van de vele voordelen van de gember is dat het zorgt voor een frisse adem, en dat komt mede door de eerdergenoemde eigenschappen van gember tabletten. Dat komt mede door het regulerende effect van gember op je spijsvertering, maar daarnaast door de reinigende werking van dit wondermiddel op je gebit. Gember werkt namelijk goed tegen tandplak en bestrijdt beginnende infecties in je gebit.

8.      Versterkt je immuunsysteem

Je zal je al snel beter beginnen te voelen als je gember tabletten slikt, maar het zal je ook op de langere termijn sterker maken. Gember is namelijk goed voor je immuunsysteem, zo heeft onderzoek aangetoond, mede door de vele vitaminen en mineralen die de tabletten bevatten. Als je snel verkouden of ziek wordt dan kan je een echte impuls krijgen als je regelmatig gember inneemt.

9.      Helpt tegen astma

Wie last heeft van ontstoken of prikkelbare luchtwegen, of via daar chronisch last van heeft in het geval van astma, moet zeker eens denken aan gember. Het product zal je astma niet doen verdwijnen, maar heeft een kalmerende werking op de receptoren die je dat benauwde gevoel geven. Het stofje 6-gingerol is ook nog eens ontstekingsremmend, dus het werkt ook goed bij andere ontstekingen.

10.  Vermindert stress

Wie zich gezond voelt, heeft al minder stress. Maar naast alle gezondheidsvoordelen die hierboven zijn genoemd heeft gember ook nog eens een aantoonbaar effect op je stressgehalte. Gember heeft namelijk een kalmerend effect op je lichaam.

Je kunt natuurlijke gingers tabletten kopen op wellvita.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here