Home Tech De populairste ergonomische muis, en niet zonder reden

De populairste ergonomische muis, en niet zonder reden

744
DELEN
De-populairste-ergonomische-muis-en-niet-zonder-reden

Ken je die muisjes die wat rechtop staan? Waar je de hand wat omheen moet leggen? Die er eigenlijk ook ietwat gek uit zien? We presenteren: de verticale muis. Een verticale muis is waarschijnlijk de meest gekocht ergonomische muis van allemaal. Niet gek ook als je bedenkt dat hij de pijntjes aanpakt die je het snelste oploopt. Een pijnlijke pols, pijnlijke arm en zelfs een pijnlijke hand weet hij te tackelen. Wat kenmerkt een verticale muis nu eigenlijk? Nou, hij:

  • Staat in een hoek
  • Is lief voor je pols en onderarm
  • Biedt hoge precisie
  • Is gevormd naar de hand
  • Heeft vaak een stuk meer ‘body’ dan een platte muis
  • Biedt een prima grip
  • Maakt langer ontspannen werken mogelijk

Een ouderwets plat muisje doet op een stukje ‘precisie’ na dit allemaal niet. Zo’n muis is door zijn formaat en platte ontwerp ideaal om nauwkeurig mee te werken. Je legt je onderarm neer, pakt je muis vast en doet alles uit de pols (en een beetje uit de hand). Fijn voor een tijdje, maar de kans is groot dat je er na een tijdje last van krijgt.

Pronatie – dit wil je niet

Door je onderarm lopen 2 verschillende botten. Je hebt de ellepijp en het spaakbeen. Draai je je handpalm naar boven, dan spreek je van supinatie. Wanneer je de handpalm naar beneden draait heet dat pronatie. De 2 botten in de arm rollen dan over elkaar heen.

Pronatie - dit wil je niet

Je ziet op bovenstaande foto goed dat een verticale muis ervoor zorgt dat het spaakbeen en de ellepijp geen gekke draai meer maken. Yeey. Dat voel je dan ook vrij snel wanneer je voor het eerst met een verticale muis gaat werken. Tip van ons: neem wel even een dag of 2-5 om te wennen aan de muis, daarna ga je pas echt verschil merken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here