Home Tips De perfecte presentatie bij je klanten

De perfecte presentatie bij je klanten

361
DELEN
De perfecte presentatie bij je klanten

Dat de eerste indruk de belangrijkste is weet iedereen. Dat geldt natuurlijk ook als je een presentatie gaat geven en zeker als dit bij je klanten gaat plaats vinden. Niets is zo vervelend als te staan hakkelen voor een groep mensen en bij voorbaat je eigen glazen al ingooien met je gestuntel. Daarom vertellen we je in dit blog hoe je de perfecte presentatie bij je klanten kunt geven en wat je daarvoor nodig hebt.

Zet je presentatie op “papier”

In de volksmond heet het je presentatie op papier zetten maar de bedoeling hiervan is natuurlijk dat je je presentatie voorbereid in presentatiesoftware. Zo heb je alle belangrijke punten waar je het over wilt gaan hebben gemakkelijk in een overzicht staan en kun je niets vergeten. Je natuurlijk altijd wel een briefje met punten in je hand houden. Hierdoor heb je een spiekblaadje en voorkom je, doordat je dit vast moet houden, dat je niet weet wat je met je handen aan moet tijdens de presentatie.

Als je eenmaal je verhaal in de software en/of op papier hebt staan is het zaak dat je je presentatie gaat oefenen. Dit zorgt ervoor dat je een goed lopend en samenhangend verhaal krijgt. Lees of vertel je presentatie hardop aan jezelf zodat je hoort of de zinnen goed lopen en of er hier en daar nog wat aan je presentatie geschaafd moet worden. Ben je van mening dat je dit onder de knie hebt? Oefen dan je presentatie voor de spiegel. Hiermee kun je werken aan je houding. Aansluitend kun je gaan oefenen met het gebruik van je presentatiemiddelen. Langzaam maar zeker krijg je zo steeds meer zelfvertrouwen.

Ga na of je presentatiemiddelen op orde zijn

Ga na of je presentatiemiddelen op orde zijn

Als je je presentatie eenmaal klaar en goed voorbereid hebt is het zaak om na te gaan of alle presentatie middelen aanwezig zijn in de ruimte waar jij straks je verhaal moet gaan doen. Het mooiste zou zijn als je van te voren contact op kunt nemen met je klant of met de secretaresse van je klant en kunt overleggen wat er nodig is voor jou om de perfecte presentatie te kunnen geven. Items als een projectiescherm, een laserpointer om zaken aan te kunnen wijzen op het scherm en natuurlijk een beamer. Vooral het laatste item is van groot belang. Je zal de eerste niet zijn die een fantastische presentatie heeft voorbereid en er ter plaatse achter komt dat de beamer te wensen over laat. Je kunt er dan ook maar beter voor zorgen, zeker als je vaker een presentatie geeft, dat je zelf altijd een mini beamer bij je hebt. Zo kom je nooit voor verassingen te staan.

Waar koop je goede presentatiemiddelen?

Ben je op zoek naar goede presentatiemiddelen of wil je een goede mini beamer aanschaffen? Neem dan zeker een kijkje op de best verkochte website. Hier vind je alles om de perfecte presentatie bij je klanten te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here