Home Blogs De perfecte bureaustoel kopen: 3 tips

De perfecte bureaustoel kopen: 3 tips

1705
DELEN
goede bureaustoel

Je zit ongeveer acht uur per dag op je bureaustoel. Dit maakt het erg belangrijk een goede stoel aan te schaffen, die jouw lichaam optimaal ondersteunt. Maar hoe vind je de perfecte bureaustoel? Danny Verhoeven, die vele jaren ervaring heeft met het inrichten van kantoorruimtes in Rotterdam en omgeving, geeft je graag drie tips.

Kies een stoel met vele functies

Als je zes, zeven of acht uur per dag op je bureaustoel moet zitten, is het belangrijk een stoel te kopen die perfect bij je past. Koop je een stoel met vele functies, dan kun je jouw bureaustoel helemaal op je lichaam afstemmen. Koop je een bureaustoel die je alleen in hoogte kunt verstellen en die verder niet zo veel functies heeft, dan is de kans op een perfecte match aanzienlijk kleiner. Zit je vrijwel de gehele werkdag op je bureaustoel? Investeer dan in een stoel met vele functies, ook als deze bureaustoel duurder is.

Test de stoel

Het is belangrijk dat je een goede zithouding aan kunt nemen op je nieuwe bureaustoel. Je hebt een goede zithouding als je beide voeten plat op de grond kunt zetten en je knieën in een hoek van 90 graden staan. Lukt dit niet? Probeer de stoel dan te verzetten. Als je nu wel de juiste zithouding aan kunt nemen, kun je deze bureaustoel kopen. Lukt het nu nog steeds niet? Dan is dit niet de perfecte bureaustoel voor jou. Je gaat in dit geval op zoek naar een andere bureaustoel, waar je wel de juiste zithouding op aan kunt nemen.

Kies een lichtere stoel

Zeker als je zelf niet zo zwaar bent, kun je het beste een lichte bureaustoel aanschaffen. Een zware bureaustoel is namelijk lastiger om te verzetten. Wil je uit je zware bureaustoel opstaan, dan moet je al je kracht gebruiken om de stoel naar achter te schuiven. Dit is niet ideaal. Een lichte bureaustoel schuif je gemakkelijk en snel naar achteren, zonder veel kracht te moeten gebruiken. Dit is, zeker voor lichtere mensen, veel beter.

Extra tip: check de wieltjes

Tot slot raadt Danny Verhoeven je aan om de wieltjes van je nieuwe bureaustoel even onder de loep te nemen, voor je de stoel daadwerkelijk in huis haalt. Een goede bureaustoel heeft vijf zwenkwielen, voor een extra stabiele zit. Wil je de stoel op een harde vloer zetten? Dan kun je het beste een bureaustoel kopen met zachte wielen, die voorzien zijn van een rubberen laag. Dit soort wieltjes maken namelijk minder lawaai. Wil je jouw stoel op een zachte vloer zetten, dan zoek je juist een bureaustoel met harde wielen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here