Home ICT De opkomst van virtuele datarooms

De opkomst van virtuele datarooms

1749
DELEN
virtuele dataroom

Virtuele datarooms nemen erg in populariteit toe. Deze toename is het gevolg van de behoefte om op een gebruiksvriendelijke én veilige manier bedrijfsdocumenten van organisaties te delen met derden. Daarbij moet de garantie worden gegeven dat de gedeelde informatie echt veilig is en de data ook beschermd blijft. Virtuele datarooms zijn handig en simpel te gebruiken, zodat het voor elke nieuwe gebruiker ook gemakkelijk is om het eigen te maken. Ingewikkelde processen zijn niet aan de orde; datarooms bieden de juiste bescherming om samenwerkingen tussen organisaties voorspoedig te laten verlopen. Maak je al gebruik van een virtuele dataroom?

Waarom is het gebruik van een virtuele dataroom interessant?

Bedrijven delen veel en vaak data met derden voor bepaalde projecten of transacties. Dit kan qua werkzaamheden en bedrijfsvoering een permanent karakter hebben waarbij het zelfs onderdeel is van een operationeel proces. Virtuele datarooms zijn handige platforms waarin een veilige omgeving wordt gecreëerd om deze documentatie en data met elkaar te delen. Omdat veiligheid en bescherming de prioriteit heeft, kan er volledige focus worden aangebracht op de daadwerkelijke bedrijfsactiviteiten die nodig zijn om de samenwerking invulling te geven. Voor een functionele en professionele virtuele ruimte wordt gezorgd door Virtual Vaults! Zij maken het voor hun klanten mogelijk om gebruik te maken van een permanente, intelligente dataroom die automatisch risico’s signaleert en presenteert. Zij zorgen ervoor dat bedrijfsgevoelige informatie altijd veilig is én blijft. Echt een aanrader!

De beveiliging van klantdata

De afgelopen periode stond de privacy van klantgegevens hoog op de prioriteitenlijst van bedrijven. Dagelijks kwam AVG en de invloed op klantdata in het nieuws, omdat vanaf 25 mei 2018 de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) geldt. Deze nieuwe privacywet zorgt ervoor dat de gegevens van klanten beter worden beschermd. De AVG is aangepast aan het digitale tijdperk, waarin eenmaal vaker persoonsgegevens worden gedeeld. Virtuele datarooms worden ook erg goed beveiligd, daarbij kan worden gegarandeerd dat de bedrijfsgegevens optimaal worden beschermd. Er wordt gebruik gemaakt van software, hardware en werkwijzen die samen een maximale beveiliging bieden. Daarbij wordt rekening gehouden met het gebruiksgemak, maar veiligheid staat voorop tijdens het benutten van virtuele datarooms.

Maak je al gebruik van virtuele datarooms?

De opkomst van virtuele datarooms is erg opvallend, de sterke stijging neemt ongekende hoogtes aan. Er kan worden gekozen voor een dataroom om het commerciële proces te ondersteunen, maar ook om bijvoorbeeld data te verzamelen na een transactie. Centraal staat de veiligheid bij het gebruiken van een virtuele dataroom. Dat maakt het voor bedrijven nu en in de toekomst aantrekkelijk om van deze platforms te profiteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here