Home Blogs De minder bekende opties van zakelijk vervoer

De minder bekende opties van zakelijk vervoer

1252
DELEN
zakelijk vervoer

Dagelijks hebben we overal zakelijke afspraken. Dit kan binnen in het bedrijf zijn, maar evengoed buiten de deur. Alle afspraken buiten het bedrijfspand die verder dan een kwartier lopen zijn, vereisen een vorm van zakelijk vervoer. Uiteraard kun je langer dan een kwartier lopen, maar voor de meeste mensen kost dit teveel tijd en dus geld. Bij zakelijk vervoer wordt vaak direct gedacht aan een chauffeur die je naar een afspraak brengt. Maar er zijn ook minder bekende opties.

Zakelijk vervoer

Wil je effectief werken, dan zul je een manier moeten vinden om te kunnen werken tijdens reistijd. Want de tijd die kwijt bent aan reizen kan behoorlijk veel uur per week worden. Als je het op jaarbasis zou bekijken, zul je zien dat je honderden uren in een auto zit. Zolang je zelf achter het stuur zit, ben je ook niet in staat om werk te verzetten. Overigens zal niet iedereen kunnen werken vanuit de auto. Maar een autorit is optimaal voor het inlezen van een project of het beantwoorden van je e-mail. Als een chauffeur minder kost dan jij per uur opbrengt, is de keuze snel gemaakt.

Transfers

Maar er zijn genoeg situaties waarbij een chauffeur erg duur is of niet relevant. Als je veel naar het buitenland reist met het vliegtuig, dan is het erg duur om een chauffeur in dienst te hebben om je alleen van en naar het vliegveld te brengen. Speciaal voor transfers van en naar het vliegveld verlenen vervoersbedrijven een transferservice. Informeer eens bij een taxiservice of een autoverhuur naar een airportservice. Vaak kun je voor een vast bedrag, thuis worden afgehaald en op het vliegveld worden gebracht.

Helikoptervervoer

Een andere goede optie is het zakelijk vervoer met een helikopter. De beste manier om een file te vermijden is er overheen te vliegen. En waarbij vliegtuigen een beperkt aantal landingsplaatsen heeft, zijn er heel veel plaatsen waar helikopters mogen opstijgen en landen. Het grote voordeel van dit luchtvervoer is dat deze piloot wel op jou wacht. Vervolgens kan hij dichtbij de plaats van bestemming landen zodat je onnodige wachttijden of transfers vermijdt. Bovendien ben je met een helikopter binnen no-time op een West-Europese bestemming naar keuze. Zonder ‘s dat je morgens eerst naar het vliegveld moet en veel tijd kwijt bent aan inchecken, wachten op boarden en een transfer op de plaats van bestemming.

Openbaar vervoer

Veel mensen werken in de Randstad. Velen van hen zijn gewend om met het openbaar vervoer van en naar hun werk te reizen. Maar dit is niet alleen in de Randstad een goede optie. Trein- en busverbindingen verbinden vrijwel alle plaatsen in Nederland met elkaar. Het voordeel van het zitten in de trein of bus dat je door kunt werken tijdens de rit. En het is veel goedkoper dan het inhuren van een eigen chauffeur. De kosten van een vervoersticket is al bijna terugverdiend met de besparing op de autokosten.

Met zakelijk vervoer wordt niet alleen vervoer met een directiechauffeur bedoeld. Er zijn nog meer opties waarbij je door kunt werken of efficiënt op je plaats van bestemming kunt komen. Daarbij is het openbaar vervoer in heel Nederland een goed alternatief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here