Home Tips De leukste banen waarbij je werkt met kinderen

De leukste banen waarbij je werkt met kinderen

1225
DELEN
Banen met kinderen werken

Voor sommigen is technologie helemaal het einde, anderen willen juist in de zorg aan de slag. Een derde populaire keuze is een carrière pad waarbij je werkt met kinderen. Steeds vaker kiezen scholieren en volwassenen ervoor om deze richting uit te gaan. Indien je graag met kinderen wilt werken vallen er natuurlijk een heleboel banen en functies af, maar er blijven er ook nog een heleboel over. Hoe kies je dan de richting die het beste bij je past? Hieronder krijg je een aantal voorbeelden te zien die je wellicht wat inspiratie kunnen geven. Bekijk ze gauw!

Kindercoach

Met een opleiding kindercoach wordt je specifiek getraind om kinderen te kunnen coachen. Je helpt hen daarbij bij allerlei problemen die zij kunnen hebben. Denk aan moeite hebben met vriendjes maken, niet kunnen concentreren, teveel energie hebben of een onrustige periode thuis die een stempel heeft achtergelaten op het kind. De grens ligt bij problemen die voortkomen uit een ziektebeeld. Daar zijn artsen en therapeuten voor. Als kindercoach heb je een afwisselende en interessante baan. Je werkt niet alleen met kinderen maar ook met hun ouders om het kind weer helemaal in zijn of haar kracht te krijgen.

Docent

Vroeger was dit vrijwel de enige keuze voor zij die graag met kinderen wilden werken, nu is er juist een tekort aan docenten op bijvoorbeeld basisscholen. Dat is jammer, want docent zijn is superleuk en heeft daarbij ook allerlei voordelen. Je leert jouw klas ontzettend veel nieuwe dingen, ziet kinderen opgroeien van ukkie tot brugklasser en hebt bovendien een heleboel vakantiedagen per jaar! Wat wil je nog meer?

Kinderopvang

Kinderopvang

In iedere stad of dorp is wel een kinderopvang te vinden. Wanneer beide ouders werken en het kind nog niet naar school gaat is het gebruikelijk om hem of haar één à twee dagen per week bij de kinderopvang te brengen. Je werkt dus met relatief jonge kinderen bij een kinderopvang, en dat is best wel leuk. Je kunt je haast niet voorstellen welke streken die kleine hummels uithalen!

Kies iets wat bij je past

Je weet al dat werk met kinderen goed bij je past. Daardoor ben je al goed op weg. Het is vervolgens nog belangrijk dat je dan ook een functie kiest die goed bij je past. Wanneer werken met kinderen je aanspreekt kun je dan ook het beste een functie kiezen waarbij je dit zult doen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here