Home Tech De iPhone 15 is er (maar de 13 of 14 kunnen ook...

De iPhone 15 is er (maar de 13 of 14 kunnen ook nog best even mee)

308
DELEN
De iPhone 15 is er (maar de 13 of 14 kunnen ook nog best even mee)

Hun smartphone is voor veel ondernemers misschien niet de grootste investering, maar wel een van de belangrijkste. Allerlei zaken die betrekking hebben op de onderneming worden ermee afgehandeld. Denk aan contact leggen en houden met (potentiële) klanten of opdrachtgevers, werkmaterialen of voorraad bestellen bij leveranciers en de boekhouding bijwerken. Om al die werkzaamheden uit te kunnen voeren, is het belangrijk dat je een beetje een snelle en veilige smartphone hebt. Niet al te oud dus. Maar of het gelijk nodig is om daarom de iPhone 15 te bestellen, die net is uitgekomen? Nee hoor, een iPhone 13 of 14 kun je prima blijven gebruiken. 

Nieuwste smartphone kopen niet altijd nodig

De eerste generatie iPhone werd uitgebracht in 2007. De jaren daarna volgden de nieuwe ontwikkelingen elkaar snel op. Zo werden onder andere camera’s werden veel beter, konden batterijen langer mee, werden nieuwe typen schermen (touchscreens) verder ontwikkeld en deed wifi zijn intrede. Genoeg reden om ieder jaar een nieuw model uit te brengen. En vaak ook genoeg reden voor mensen om dit nieuwste model weer aan te schaffen.

De laatste jaren zijn de ontwikkelingen minder ingrijpend geweest. Zo verschillen de iPhone 14 en 15 niet op veel punten, behalve de camera’s. Daarbij stijgen de prijzen van de nieuwste modellen wel behoorlijk. Onder meer vanuit kostenoverweging of duurzaamheidsoogpunt maken iPhone-bezitters tegenwoordig langer gebruik van hun mobiel. Een iPhone-toestel is gemiddeld drie jaar oud wanneer dit ingewisseld wordt.

Zo bescherm je je iPhone 13 of 14 goed

Zo bescherm je je iPhone 13 of 14 goed

Heb je nu een iPhone 13 of 14? Dan kan die – zolang deze technisch nog goed is en geen ernstige beschadigingen heeft – nog prima een of mogelijk twee jaar mee. Hoe je je smartphone gedurende die tijd goed beschermt? Aangezien het scherm hetgeen is dat het vaakst kapot gaat, is het in ieder geval belangrijk dit goed te beschermen (kijk hier voor een screenprotector voor je iPhone 14 of een iPhone 13 screenprotector). Om beschadigingen en krassen aan de achterkant te voorkomen, is een smartphonehoesje een musthave.

Fiscale voordelen, maar investeer verstandig

Apple biedt meestal vijf jaar beveiligingsupdates voor de toestellen. Zelfs de iPhone 13 kun je waarschijnlijk dus tot 2026 veilig gebruiken. Heb je iPhone al een paar jaar, en wil je deze toch graag inwisselen voor een nieuwer model? Hoewel je als ondernemers allerlei fiscale voordelen hebt (btw-aftrek en afschrijving van het toestel) is het interessant om te wachten tot er een nieuw model is, en dan het model van het jaar daarvoor te kopen. Als je zelf niet veel waarde hecht aan het nieuwste model, scheelt dit algauw honderd tot wel honderden euro’s.