Home Tech De iPhone 14-serie: welk toestel wordt jouw nieuwe zakelijke smartphone?

De iPhone 14-serie: welk toestel wordt jouw nieuwe zakelijke smartphone?

954
DELEN
De iPhone 14-serie welk toestel wordt jouw nieuwe zakelijke smartphone

De iPhone is een buitengewoon geliefde telefoon in de zakenwereld. Het zijn oerdegelijke topsmartphones die uitstekend samenwerken met andere apparaten en diensten van Apple, en ze geven natuurlijk ook een bepaalde status die Android-smartphones wat minder geven. Een iPhone straalt nu eenmaal luxe en professionaliteit uit. Ieder jaar brengt Apple weer een nieuwe serie iPhones op de markt. Sinds het najaar van 2022 kun je de nieuwe serie van de iPhone 14 kopen, bestaande uit vier verschillende toestellen. Welke daarvan gaat jouw nieuwe zakelijke smartphone worden?

iPhone 14

Om te beginnen is er natuurlijk de ‘gewone’ iPhone 14, het standaardmodel van de serie. Sinds Apple de Mini heeft afgeschaft, is het standaardmodel het eenvoudigste toestel in de series. De iPhone 14 is een smartphone die in de broekzak past én met één hand te bedienen is dankzij het mooie OLED-scherm van 6,1 inch. Dat scherm heeft met 60 Hz overigens wel een wat lage verversingssnelheid. De telefoon werkt op de A15 Bionic chip, die krachtig is maar niet het beste is wat Apple te bieden heeft. Naast de selfiecamera van 12 MP met autofocus, beschikt de iPhone 14 over een groothoeklens en een ultra-groothoeklens van 12 MP die prima beelden maken ondanks het lage aantal megapixels. Het toestel is in staat tot snelladen en draadloos opladen, als je zelf voor een passende oplader zorgt.

iPhone 14 Plus

Vind je 6,1 inch qua omvang te klein? Dan kun je kiezen voor de iPhone 14 Plus, want die beschikt over een aanzienlijk groter display van 6,7 inch. Geen telefoon voor in de broekzak dus, maar wel een meet fijn groot scherm waar je veel op kunt doen. Qua uiterlijk en specificaties lijken de toestellen verder heel veel op elkaar, maar de iPhone 14 Plus heeft wel een langere batterijduur. Net als het standaardmodel, is de Plus te verkrijgen met een opslagcapaciteit van 128, 256 of 512 GB.

iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro

Zie je een grotere telefoon niet zo zitten, maar wil je vooral iets luxers? Kijk dan eens naar de iPhone 14 Pro. Dit toestel is even groot als het standaardmodel, maar wel de betere qua specificaties. Om te beginnen heeft het 6,1 inch display bijvoorbeeld een hoge verversingsnelheid van 120 Hz, waardoor bewegingen op het scherm er een stuk soepeler uitzien. De processor is de krachtigere en zuinigere A16 Bionic Chip. Qua camera’s heeft de Pro een extra telelens van 48 MP. Het design verschilt ook wat: de iPhone 14 Pro heeft een punch hole camera aan de voorzijde in plaats van een notch.

iPhone 14 Pro Max

Als laatste is er nog de iPhone 14 Pro Max, wat de grotere broer van de Pro is en het absolute van vlaggenschip van Apple is in deze serie. De specificaties zijn verder vergelijkbaar, maar het display is net zo groot als die van de Plus: 6,7 inch. Net als de Pro is de Pro Max verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 128, 256, 512 GB of 1 TB. Alle smartphones in de iPhone 14-serie zijn overigens voorzien van een NFC-chip.

Het is niet alsof er niets te kiezen valt dus als je voor een iPhone gaat, ook al is Apple de enige producent van iOS-smartphones. Op het gebied van goede Android-smartphones valt er misschien meer te kiezen, maar die bieden allemaal niet de uitstraling van zo’n mooie, chique iPhone.