Home Tech De eSIM, wat heb ik eraan?

De eSIM, wat heb ik eraan?

1064
DELEN
Esim telefoon

Je kunt nu, in plaats van je normale simkaart, een eSIM voor je smartphone gebruiken. eSIM is de afkorting voor ‘embedded SIM’ en een opvolger van het fysieke plastic kaartje dat je in je telefoon stopt. Dankzij een simkaart kan jouw smartphone verbinding maken met het mobiele netwerk van je provider. Hierdoor kun jij bellen, sms’en en internetten. Een onmisbaar element in je telefoon dus. Een eSIM doet eigenlijk hetzelfde, maar zit nu ingebouwd in je smartphone. Toch heeft een eSIM een groot aantal voordelen ten opzichte van de traditionele simkaart. Benieuwd wat een eSIM voor jou kan betekenen? Lees dan snel verder.

Waarom een eSim?

De eSIM is een digitale simkaart. De eSIM zit in je smartphone en kun je niet verwijderen. Op een eSIM kun je tegoed (prepaid) en abonnementen plaatsen. Je kunt er zelfs meer abonnementen van verschillende providers op plaatsen. De eSIM is namelijk, in tegenstelling tot de traditionele simkaart, niet gebonden aan een provider. Hierdoor kun jij onder meer gemakkelijk van provider naar provider overstappen, zonder een nieuwe simkaart aan te vragen. Maar je kunt nog meer met deze nieuwe simkaart. De Nederlandse Provider heeft de voordelen voor jou op een rij gezet. 

Eenvoudig overstappen

Heb je een eSIM in jouw mobiel? Dan kun je zonder gedoe overstappen van provider naar provider. Je kunt hierdoor ook makkelijker je eigen nummer behouden. 

eSim als dual sim-telefoon

Een dual sim-telefoon is een smartphone waar je twee simkaarten in kunt plaatsen. Een dual-sim telefoon wordt vaak gebruikt door mensen die zowel privé als zakelijk bereikbaar willen zijn op één toestel. Een smartphone met eSIM is standaard voorzien van de dual sim functionaliteit.

Buiten de EU bel je tegen lokaal tarief

Met een eSIM kun jij bellen, sms’en en internetten in het buitenland tegen het lokale tarief, zonder hier een buitenlandse simkaart voor te hoeven aanschaffen. Nu kun je enkel tegen lokaal tarief bellen, sms’en en internetten in het buitenland, maar met een eSIM in je smartphone kun je dit ook buiten de EU. Dit kan je een hoop extra kosten schelen. ‘Roam like home’, nu ook in het buitenland! Zo ben jij altijd bereikbaar voor je vrienden, familie en zakelijke partners. 

Esim

Gebruik maken van eSim

Wil jij profiteren van al deze voordelen? Dan kun je gebruik maken de eSIM van De Nederlandse Provider. Hierbij profiteer jij van bovenstaande voordelen en het overstappen was nog nooit zo makkelijk. De mobiele abonnementen van De Nederlandse Provider zijn standaard voorzien van de eSIM functionaliteit.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here