Home Automotive De duurste reparaties aan je auto

De duurste reparaties aan je auto

2113
DELEN
reparaties aan auto

Niet schrikken: vroeg of laat moet er aan iedere auto wel iets gerepareerd worden. Is het niet de distributieriem, dan is het wel de koppakking. Zelfs een autoverzekering verandert daar niets aan. Benieuwd wat de meest voorkomende reparaties zijn? Wij zetten ze op een rij.

Dit zijn de duurste autoreparaties

1. Een kapotte versnellingsbak

Uit de versnellingsbak van de auto horen geen rare geluiden te komen. Hoor je wel iets geks? Ga dan meteen naar de garage om te voorkomen dat het erger wordt. Als er een gek geluid uit de versnellingsbak komt, hoeft dat niet te betekenen dat hij meteen gedemonteerd moet worden. Soms is alleen doorspoelen al genoeg. Helpt dat niet, dan moet de bak wel uit elkaar gehaald worden. Meestal zijn één of meerdere onderdelen dan aan vervanging toe. Dat kost je tussen de €2000 en €7500.

2. Een nieuwe distributieriem

Bij de ene auto is de distributieriem eerder versleten dan bij de andere auto. Het volgende stokpaardje kun je aanhouden: als de auto tussen de 100.000 en 150.000 kilometer heeft gereden, is het tijd voor een nieuwe. In het instructieboekje van je auto kun je ook lezen hoe lang de distributieriem gemiddeld meegaat. Het vervangen van deze riem is een duur geintje, het kost al snel €1000. Wacht niet te lang met het vervangen van de distributieriem. Als hij breekt, betaal je tot wel €7000 voor een nieuwe.

3. De koppakking vervangen

Enig idee waar de koppakking in je auto zit? Waarschijnlijk niet. De koppakking zit tussen het motorblok en de cilinderkop. Als de koppakking niet goed functioneert merk je dat meestal snel. Er komt dan meer rook uit de auto dan normaal, het peil van de koelvloeistof zakt eerder of de motor raakt aan de kook. Ook kan er een lek in zitten, waardoor koelvloeistof zich mengt met olie. Dat is slecht voor de motor. Wacht daarom niet te lang met het laten vervangen van de koppakking. Reken wel op een rekening tussen de €500 en €1200.

4. Het reviseren van de motor

Met reviseren wordt bedoeld dat een auto-onderdeel uit elkaar wordt gehaald, alle delen worden gereinigd en versleten onderdelen worden vervangen. Het reviseren van de motor kost veel tijd en is daarom ook duur. Je bent snel tussen de €1500 en €7000 kwijt. Bijna altijd is het goedkoper om een gebruikte motor te laten demonteren.

5. Het vervangen van de brandstofpomp

De brandstoftank zorgt ervoor dat er brandstof vanuit de tank naar de motor wordt gepompt. Als je de tank nooit helemaal leegrijdt of regelmatig de verkeerde brandstof tankt, slijt de brandstofpomp eerder. Het vervangen van de pomp kost tussen de €300 en €660 kwijt.

En vergeet geen autoverzekering af te sluiten

Iedere automobilist is het er over eens: een auto is een flinke kostenpost. Is het niet de benzine, dan zijn het wel de reparaties of schade aan je auto. Met een autoverzekering ben je gelukkig verzekerd tegen schade. Als je tegen een paaltje rijdt bijvoorbeeld of betrokken bent bij een ongeluk. Bij InShared sluit je een autoverzekering binnen een paar minuten online af. En ook fijn: InShared staat bekend als één van de goedkoopste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here