Home Beurzen De Bitcoin Klantenstop

De Bitcoin Klantenstop

1929
DELEN
bitcoin klantenstop

Door het overweldigende succes dat we bij Bitcoin hebben gezien in 2017 is de populaire cryptovaluta bijna nergens meer te verkrijgen. Momenteel lijkt Bitcoin dus te lijden onder zijn eigen succes. Ook de koers heeft de laatste weken een flinke daling vertoond, ondanks de grote toestroom van nieuwe investeerders.

Schaalbaarheid van Bitcoin diensten

Al sinds enige tijd is het aanbod van cryptovaluta op Nederlandse diensten zeer wisselen en deze diensten kampen dan ook met schaalbaarheidsproblemen. Een van de grootste en bekendste diensten in Nederland waar je met iDeal kan betalen om direct Bitcoin naar je portemonnee te sturen is Bitonic en heeft regelmatig geen voorraad. Eind december was de toestroom van kopers dusdanig groot dat ze het aankooplimiet hadden verhoogd naar een minimum van €1000 per aankoop. Andere diensten hebben zelfs registraties van nieuwe gebruikers tijdelijk stopgezet. Zelfs met deze toegepaste restricties, is het aanbod van deze diensten schaars en raken de cryptovaluta binnen korte tijd uitverkocht.

Deze problemen zijn niet alleen van toepassing op de Nederlandse markt. Bitfinex, de crypto-exchange met doorgaans het grootste dagelijkse Bitcoin handelsvolume, was overgestapt naar een uitnodigingssysteem waarbij je enkel kon registreren als een huidige gebruiker je had uitgenodigd. Dit systeem lijkt echter niet te werken waardoor gebruikers zijn overgeleverd aan andere diensten.

Niet alleen diensten waarbij je fiduciair geld omzet naar cryptogeld kampen met capaciteitsproblemen, maar ook de wisselbeurzen waar je alternatieve coins kunt handelen. Een aantal grote spelers hebben besloten de gebruikersverificatie te verscherpen en daardoor het aantal nieuwe accounts te beperken. Binance is een vrij nieuwe exchange waar je zonder verificatie kan registreren en wint hierdoor een steeds groter marktaandeel. In december hebben ze op verschillende dagen het hoogste handelsvolume behaald van alle exchanges.

Volatiliteit

Met de toestroom van zo veel nieuwe gebruikers zou je verwachten dat de koers flink omhoog gaat maar dit is niet het geval. In de afgelopen weken heeft Bitcoin de grootste crash gezien sinds 2013; een daling van meer dan 35%. Dit kan te maken hebben met de klantenstop die we hebben gezien, maar er zijn ook geluiden dat de markt gemanipuleerd wordt. Ook is het sinds kort mogelijk om Bitcoin futures te handelen op de Amerikaanse beurzen CBOE en CME. Er zijn dus vele factoren die invloed uitoefenen op de koers en het blijft lastig te voorspellen waar de koers naartoe gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here