Home Blogs De beste apps om te besparen en je uitgaven bij te houden

De beste apps om te besparen en je uitgaven bij te houden

1338
DELEN
Apps voor financien

Het geld vliegt van alle kanten voorbij, als je bij tijd en wijle eens incheckt bij je bank om je bankrekening te checken. Dat geldt voor huishoudens, maar net zo goed voor bedrijven. Ben je dan ook nog eens zelfstandig ondernemer, dan is het van belang dat je goed overzicht houdt over je uitgaven. Maar voortdurend je administratie bijhouden is niemand z’n hobby. Gelukkig zijn er verschillende apps beschikbaar die je kunnen helpen met het bijhouden van je uitgaven én in sommige gevallen zelfs ook met besparen. We zetter er hier een aantal voor je op een rijtje.

IFTTT: Houd je gewerkte uren bij met een druk op de knop

Het besteden van tijd is ook een uitgave, die je bij voorkeur ook weer wat oplevert. Wil je op een makkelijke manieren je gewerkte uren kunnen bijhouden? Dat kan met IFTTT, wat staat voor ‘If this, then that’. Dat is een handige appje dat onderdeel is van een groter programma) van de internetdienst IFTTT. De app plaatst een knop op het homescherm van je smartphone. Druk je aan het begin en einde van een klus op de knop die daar verschijnt, dan worden je gewerkte uren voor je bijgehouden in een spreadsheet in Google Drive. Dit bespaart je tijd aan administratie. Daarnaast maakt het ook nog het opstellen van facturen makkelijker, omdat je precies kunt zien hoeveel tijd je aan je klant hebt gespendeerd. De app is nog gratis ook, en heeft nog een andere handige feature: hij kan je ervan op de hoogte stellen wanneer een app die handig is voor jou tijdelijk gratis te downloaden is. Zo kun je er dus ook nog eens geld mee besparen.

MoneyPro: de alles-in-één budget app

Wil je al je uitgaven op één plek kunnen verzamelen? MoneyPro is een handige alles-in-één app waarin je je gehele financiële administratie kan verzamelen. Je kunt het overzicht bewaren over al je rekeningen, creditcards, uitgaven en bonnetjes.  In één oogopslag kun je overzicht hebben over ál je kosten en inkomsten. Wanneer je de app koppelt aan je bankrekening, kun je voortaan ook altijd je rekeningen op tijd betalen met MoneyPro, want de app kan je hieraan herinneren. Ook handig is dat hij meedere valuta’s ondersteunt. De app is gratis, maar voor extra functionaliteiten als back-ups en het delen van een account met andere gebruikers moet je de uitgebreide versie hebben, en die kost 99 euro.

Apps voor inkomsten en uitgaven

Dyme: inzicht in en wat doen aan je vaste lasten

Dyme is een app verder gaat waar andere ‘bespaar-apps’ ophouden. De app maakt gebruik van een algoritme dat terugkerende kosten uit bankafschriften importeert en voor de gebruiker in een helder overzicht plaatst. Zo heb je goed inzicht in je uitgaven. Maar het gaat verder: je kunt als klant van Dyme op basis van dit overzicht van je uitgaven ook aangeven of je een abonnement of dienst waar je voor betaalt wilt opzeggen om te besparen. Dit wordt dan voor je geregeld door Dyme tegen een kleine vergoeding. Daarnaast attendeert Dyme je er als gebruiker ook op als je meer dan gemiddeld betaalt voor je vaste lasten terwijl dit wellicht niet nodig is. Ze helpen je met het onderhandelen van een nieuwe overeenkomst, of met overstappen naar een goedkoper alternatief. Zo ben je ook eerder geneigd om iets te doen aan je uitgavenpatroon. Je betaalt wel commissie voor de onderhandel- en overstapservice. Dit is vooralsnog gelimiteerd tot energieleveranciers. Voor het besparen op je telefoonabonnement kun je bijvoorbeeld zelf online Sim Only vergelijken.

De app van je telefoonprovider

Ook met je eerder genoemde telefoonabonnement loop je het risico dat je meer uitgeeft dan je begroot hebt, namelijk door buiten de bundel te bellen of internetten. Dit verbruik is vaak eenvoudig bij te houden: de meeste telefoonproviders hebben ook een app, die je bijna live inzicht kan geven in het verbruik per telefoonnummer binnen het abonnement. Heb je bijvoorbeeld een Sim Only abonnement van Simyo afgesloten, dan kun je met behulp van de app zien hoeveel tegoed er nog over is van de bundel. Blijkt dat er structureel meer of juist weinig verbruik is, dan kun je de bundel ook nog aanpassen. Heb je nog geen Sim Only abonnement, of loopt de jouw af, dan kun je wellicht besparen met een goedkoper abonnement.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here