Videobellen is het nieuwe vergaderen anno 2021. Corona heeft dat alleen maar bevorderd. Gelukkig bestaan er verschillende goede apps die zakelijk videobellen kunnen ondersteunen. We vertellen meer over vier van de beste apps om mee te videobellen. Wil je onderweg kunnen videobellen? Neem dan een Sim Only by Simyo abonnement met veel mobiele data voor je smartphone zodat dit zo goedkoop mogelijk kan.
Waarom een extra app installeren als je ook gewoon kunt videobellen over je internetverbinding met WhatsApp? Het kan met één persoon door in de chat met die persoon op het videocamera-icoontje te drukken, maar je kunt ook bellen met hele chatgroepen. Een mogelijk nadeel van videobellen met een groep via WhatsApp is dat je altijd iedereen die meedoet aan het gesprek tegelijkertijd in beeld krijgt in kleine vakjes. Dit in tegenstelling tot bij bijvoorbeeld Microsoft Teams, waarbij degene die aan het woord is groot in beeld komt. Ook is het bij WhatsApp niet mogelijk om bijvoorbeeld je beeld te delen zodat je een bestand aan iedereen kunt laten zijn. Dat neemt niet weg dat WhatsApp een prima gratis optie is om te kunnen videobellen.
Zoom
Zoom is een gratis app die je in staat stelt om ook met mensen die geen Zoom-account hebben te videobellen. Mensen krijgen een link die ze in staat stelt om deel te nemen. Zo is het een gebruiksvriendelijke optie voor iedereen. Ook kun je bij Zoom wél je scherm delen. Een bijzonder bijkomend voordeel is dat je met Zoom met maar liefst honderd mensen tegelijkertijd kunt videobellen. Wel is het zo dat het gesprek dan maximaal 40 minuten kan duren, waarna het gesprek wordt afgekapt. Dit kan voor vergadering aan de krappe kant zijn. Betaal je voor Zoom Pro, dan kun je gesprekken tot 24 uur houden. Wel is het zo dat de privacyverklaring van Zoom niet volstaat op basis van de AVG en het niet duidelijk is met wie zij hun informatie delen. Dat maakt het bespreken van gevoelige informatie wat riskant. Het is voor iedere gebruiker verstandig om voor het gesprek alle instellingen door te lopen en wat instellingen die de privacy zouden kunnen schenden uit te zetten.
Skype
De moeder aller videobel-apps is natuurlijk Skype. Deze app stelt je in staat om met 50 mensen tegelijkertijd een videogesprek te voeren, maar de voorwaarde is wel dat iedereen een Skype-account heeft. Wat extra handig is aan Skype, is dat het een ingebouwde vertaalfunctie heeft. Dat maakt videobellen waarin in een andere taal gesproken wordt een stukje laagdrempeliger. Ook is het met Skype mogelijk om je scherm te delen.
Microsoft Teams
Teams biedt videobellen-plus, omdat de app toegewijd is aan het faciliteren van werken op afstand. De app stelt je in staat om naast het gewone videobellen tegelijkertijd ook notities te delen, presentaties te geven en te chatten. Het delen van bestanden en het scherm maakt dit een uitstekende vergaderapp. Deelnemers die uitgenodigd worden hoeven geen account te hebben. Er is een gratis versie, maar voor alle functionaliteiten kun je abonnementen nemen van ruim 4 euro per maand per gebruiker.
Weet je dat je gedurende bepaalde periode veel onderweg gaat zijn voor het werk en onderweg moet videobellen? Neem dan bij Simyo een Sim Only Abonnement Maandelijks Opzegbaar met extra veel mobiele data om dit te faciliteren. Zo gauw je het niet meer nodig hebt, kun je het abonnement dan ook weer op korte termijn opzeggen.
Dit artikel betreft een samenwerking met Simyo.