Home Tech De automatische bediening van winkels

De automatische bediening van winkels

864
DELEN
De automatische bediening van winkels

Je ziet het steeds meer: winkels waar weinig personeel te vinden is en waar veel geautomatiseerd is. Deze winkelautomatisering komt mede voort vanuit nieuwe technologieën die het mogelijk maken om werkzaamheden, die vroeger handmatig verricht werden, automatisch te laten verlopen.

Voordeel voor de ondernemer

Voor ondernemers is de komst van winkelautomatiseringeen enorm groot voordeel. Het zorgt er namelijk voor dat alles wat te maken heeft met het draaiende houden van je winkel soepeler, maar voornamelijk efficiënter en daardoor sneller verloopt.

Dit zorgt er mede voor dat door middel van een kassa systeem winkel het hele verloop van een winkel inzichtelijk wordt. Werknemer worden op deze manier ontlast van deze werkzaamheden, waardoor hun kostbare tijd voor andere doeleinden ingezet kan worden. Ook de arbeidskosten verlagen en op den duur is er überhaupt minder personeel nodig.

Door het inzichtelijk maken van een winkel, verloopt het beheer van producten ook beter. Zo wil iedere ondernemer geen omzet mislopen, door middel van de duidelijkheid in marges en prijsverschillen gebeurt dit ook minder snel. Naast bovenstaande voordelen levert het ook meer tijd op. In het begin zal het wellicht tijd in beslag nemen om ervoor te zorgen dat de automatisering vlekkeloos verloopt. Op het moment dat dit echter draait, bespaart dit enorm veel tijd in de toekomst. Wanneer vrijwel niets meer handmatig gebeurd, tenminste alle zaken omtrent het bedienen van een winkel, worden er ook minder fouten gemaakt en heb je in een handomdraai een duidelijk overzicht van hetgeen je wil inzien.

Kassa’s

Kassa’s

Waar het een aantal jaar geleden nog hip was om de zelfscan te gebruiken, zie je dit tegenwoordig in veel meer winkels terug. Vooral supermarkten hebben hierin een ontwikkeling doorgemaakt. Het kassasysteem supermarkt is niet meer zoals het was. Voor caissières is het systeem zo ontwikkeld dat het één duidelijk en overzichtelijk systeem is, waarbij je eigenlijk zelf vrijwel niet meer hoeft na te denken. Ook is het systeem zeer innovatief voor het gebruik van zelfscankassa’s en is het zo ontwikkeld dat het voor iedere klant gebruiksvriendelijk is.

Weerstand van buitenaf

Er zijn ook genoeg mensen die een negatief beeld hebben van deze winkelautomatisering. Het is namelijk wel zo dat door deze innovatie, personeel steeds minder belangrijk wordt. Althans, er is met name minder personeel nodig in winkel doordat veel werkzaamheden automatisch verricht worden. Voor de ondernemer is dit fijn aangezien er meer tijd overblijft voor belangrijke zaken, die niet overgenomen kunnen worden. Aan de andere kant kan dit voor werkloosheid zorgen en het steeds meer digitaliseren van de wereld. Niet iedereen is blij met deze ontwikkeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here