Home Blogs Tips voor creatieve kantoorinrichting

Tips voor creatieve kantoorinrichting

2313
DELEN
creatieve kantoorinrichting

Het inrichten van een nieuw kantoorpand of bedrijfsruimte kan voor veel ondernemers een lastig karwei zijn. Niet alleen wil je een plek creëren waar fijn gewerkt kan worden. Je wilt ook nog dat het er mooi en strak uit ziet. Het liefste wil je jouw medewerkers en klanten verrassen met een unieke en onderscheidende uitstraling. In dit artikel geven we je een aantal inspirerende tips voor het creëren van een fijne werkomgeving waarin medewerkers zich thuis voelen en waarmee jij je kunt onderscheiden van anderen.

  1. Denk buiten de lijntjes

Als je zoekt naar kantoren met een uitzonderlijk interieur, dan kom je al snel uit bij Coolblue. De kantoorinrichting van deze elektronica gigant neemt de meest uitzonderlijke creaties aan. De medewerkers hebben de mogelijkheid om te vergaderen in verschillende creatieve omgevingen. Denk bijvoorbeeld aan een ballenbak, een voetbalstadion of een container. Buiten de lijntjes denken creëert een onderscheidende kantoorinrichting. Daarnaast kan het helpen bij het aantrekken van nieuw personeel.

  1. Denk in oplossingen

Het leuke aan buiten de lijntjes denken is dat alles mogelijk is! Denk daarom ook niet te snel in problemen, maar in oplossingen. Maak voor jezelf bijvoorbeeld een moodboard met mooie en inspirerende foto’s van kantoren van andere bedrijven. Dit helpt om een sfeer te creëren die jij in je nieuwe kantooromgeving wil uitstralen. Ook professionele designers werken met moodboards.

Natuurlijk is het niet altijd even makkelijk om creatieve ideeën ook daadwerkelijk om te zetten in een uitvoerbaar resultaat. Toch is het goed om creatieve sessies te houden met bijvoorbeeld enkele medewerkers die meedenken over de inrichting van jullie nieuwe kantoor. Denk daarbij niet over problemen na maar laat je creativiteit met betrekking dit originele kantoorinrichting de vrije loop. Je zult zien dat je samen zeker een aantal originele en leuk ideeën kunt bedenken. Belangrijk in dit proces is dat je stap voor stap denkt. Begin dus eerst met de kleur van de muur, vervolgens de meubels en tot slot de accessoires.

  1. Kies voor passende accessoires

Wanneer je nagedacht hebt over een aantal creatieve ideeën voor je nieuwe kantoor wordt het tijd om te kijken naar het kantoor interieur. Meubels zijn daarin een belangrijke factor, maar ook accessoires helpen mee om jouw creatieve idee sterker neer te zetten.

Schilderijen zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt om een bepaalde sfeer te creëren in een ruimte. De kunststroom modern of abstract zie je bijvoorbeeld vaak terug in kantoren omdat het past bij een zakelijk interieur. Op Schilderijenshop.com vind je een overzicht van diverse moderne schilderijen die passen in een kantooromgeving. Ook fotokunst is erg geschikt voor op kantoor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here