Home Industrie Cobots waarborgen kwaliteit en verhogen productiviteit

Cobots waarborgen kwaliteit en verhogen productiviteit

1172
DELEN
Cobots waarborgen kwaliteit en verhogen productiviteit

In productieprocessen binnen bedrijven wordt steeds vaker gebruik gemaakt van cobots. cobots is een andere naam voor collaboratieverobots. Deze robots werken samen met werknemers van het bedrijven en zorgen voor een optimale kwaliteit en productiviteit. Cobots zijn in te zetten in een breed scala van arbeidsintensieve klussen die veel tijd en concentratie van werknemers vragen. Waar werknemers na verloop van tijd moeten inboeten aan snelheid, concentratie en accuratie blijven cobots onverstoorbaar hun werk doen. 

Multi inzetbaar

Moderne cobots als de UR5 robot zijn mobiel, klein en zeer gemakkelijk te programmeren voor diverse werkzaamheden. Op deze manier zijn werkzaamheden binnen een bedrijf een stuk beter te stroomlijnen. Waar eerst een werknemer de machine constant in de gaten moest houden, hoeft hij nu alleen op bepaalde tijdstippen de machine te laden. Hierdoor houdt de werknemer meer tijd over om zich over andere zaken binnen het bedrijf te richten en zo samen met de cobot de gezamenlijke productiviteit te verhogen.

Veilig, consistent en multifunctioneel

Wanneer een robotarm wordt ingezet om bijvoorbeeld schroeven vast te zetten, bent u ervan verzekerd dat alle schroeven exact even vast worden gedraaid en er een veelvoud verwerkt kan worden die een menselijke werknemer niet kan behalen. Het gebruik van cobots verhoogt tevens de veiligheid binnen het bedrijf omdat werknemers het werken met kleine scherpe onderdelen voortaan kunnen overlaten aan de cobot. Dat brengt veel minder blessurerisico en wellicht ziekteverzuim met zich mee. De UR5 robot is in staat om binnen 4 uur meer werk te verzetten dan 2 a 3 dagen mankracht. Mede hierdoor wordt de productiviteit enorm verhoogt en kan er geconcurreerd worden met buitenlandse producenten.

Gemakkelijk te (her)programmeren

UR5 robots zijn zeer gemakkelijk te programmeren voor een breed scala aan werkzaamheden. In een korte cursus van een halve dag leren uw medewerkers volledig zelfstandig omgaan met de robot en kunnen zij hem zelfstandig programmeren door middel van handige touchscreens en de intuïtievegrafische interface en de besturingssoftware. Op deze manier kan de robot een breed scala aan eentonige, gevaarlijke, of smerige klussen uitvoeren. Door de aantrekkelijke prijs is de UR5 robot in staat zichzelf binnen het jaar terug te verdienen. Een prima investering dus voor kleine en middelgrote bedrijven. 

Diverse soorten cobots

We noemden al even de UR5 robot. Naast deze robot, die kan worden ingezet voor middelzware toepassingen tot 5 kilogram en super mobiel te gebruiken is kennen we nog meerdere varianten. De UR3 robot, UR10 robot en de UR16 robot. Alleen met hun eigen specifieke eigenschappen en mogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here