Home Nieuws Chinese familie Shi heeft 850 hotelkamers in Amsterdam

Chinese familie Shi heeft 850 hotelkamers in Amsterdam

2443
DELEN

De Chinese familie Shi heeft in tien jaar tijd 850 hotelkamers in Amsterdam weten te bemachtigen. De familie exploiteerde aanvankelijk snackbars. In 2000 werd het eerste hotel gekocht, en in 2007 werd de laatste snackbar verkocht.

Chang Yun Shi verklaart dat zijn vader eind jaren `90 constateerde dat Amsterdam een tekort aan hotelkamers had. Hij kocht het hotel van Belfort. Doordat hij een goede relatie met banken had opgebouwd kon hij de financiering rond krijgen. Belfort telde 21 kamers, maar is inmiddels afgestoten. Momenteel telt Amsterdam 18.000 hotelkamers. Barcelona heeft 60.000 hotelkamers in petto. De familie wil voorlopig alleen hotels bezitten in Amsterdam. Dat is tenslotte waar buitenlandse toeristen interesse in hebben. Als ze overnachten in Utrecht of Den Haag, hebben ze niet het gevoel dat ze in Nederland zijn geweest.

De gasten van de familie Shi verblijven gemiddeld 2,8 nachten in Amsterdam. Het hotel Blue Tower is volgens de website Hotelspecials het meest klantvriendelijke hotel van de hoofdstad. Het rapportcijfer is een acht. Gasten treffen in hun kamer slippers, tandenborstels en luxe badkamers aan.

Bron: http://www.missethoreca.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here