Home Lifestyle Breng jouw creatie tot leven bij de job shopper

Breng jouw creatie tot leven bij de job shopper

2365
DELEN
sieraden-display

De laser snijmachine is een investering en in sommige gevallen loont het niet altijd om zelf zo’n investering te doen. Dat betekent niet dat daarmee de kous af is. Integendeel, ook jij kan gewoon geweldige creaties laten maken door op zoek te gaan naar een creatieve ontwerpstudio (hier zijn er gelukkig héél veel van). Ook kan je je eigen ontwerp zelf realiseren in één van de vele FabLabs in Nederland. Hoe je deze zoektocht moet beginnen leggen we in dit artikel uit.

Jouw ontwerp

Bij een creatieve studio kan je terecht om jouw ideeën uit te laten werken. Eerst wordt er samen naar het ontwerp gekeken en kan er waar nodig nog wat bijgeschaafd worden. De ontwerpers gaan vervolgens aan de slag en produceren het product of onderdeel. Wat de mogelijkheden precies zijn, verschilt van studio tot studio. Bij de ene studio kan je al vanaf één stuk jouw ontwerp laten maken, maar er zijn ook studio’s die minimumoplage hanteren. Voordeel: je hebt als klant de vrijheid om jouw eigen pad te volgen, mee te kijken en ook mee te beslissen. Je betaalt per opdracht en de prijzen per studio kunnen verschillen. Tip: kijk hierbij niet alleen naar de prijs. Kijk naar het portfolio van de studio om de creativiteit van de ontwerpers te kunnen bepalen en vraag na welk type machines zij gebruiken, zodat jouw ontwerp met een hoge kwaliteit kan worden afgeleverd.                                                                 

Liever zelf je handen uit de mouwen steken? Dan ben je bij één van de vele FabLabs die Nederland rijk is, aan het goede adres. Een FabLab is een creatieve werkplaats die de nieuwste technieken, denk aan een lasersnijmachine, 3d-printer, lasergraveermachine, in huis heeft. Er zijn experts aanwezig in het FabLab die jou kunnen begeleiden in het realisatieproces. Je betaalt enkel de prijs die staat voor het materiaal en eventueel de assistentiekosten per uur. Ook hier de tip: kijk niet alleen naar de prijs die het FabLab hanteert. De FabLabs zijn verschillend ingericht, zij hebben niet allen dezelfde technologieën in huis en ook de kwaliteit van deze machines kan verschillen.

De vele mogelijkheden

mrmrs

Wanneer ga je of laat je een creatief idee realiseren? Dit kan voor diverse gelegenheden, bijvoorbeeld: een huwelijk, geboorte, Valentijn, Moeder- of Vaderdag of als relatiegeschenk of designstuk in jouw woonkamer of kantoor. Niet alleen de gelegenheden lopen uiteen, ook de materialen die bewerkt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan: hout, leer, kunststof, textiel, kurk, glas, steen, metaal of papier. Laat je inspireren op Pinterest of op één van de websites van de creatieve studio’s of FabLabs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here