Home Administratie Boekhouding als ZZPer, hoe gaat dat in zijn werk?

Boekhouding als ZZPer, hoe gaat dat in zijn werk?

1229
DELEN
Boekhouding als ZZPer, hoe gaat dat in zijn werk

Als ZZPer zijn er veel mogelijkheden om een bedrijf te starten. Je werkt immers voor jezelf en kan een hoop ideeën verzinnen. Ook de boekhouding kun je als ZZPer helemaal zelf regelen. Het voordeel hiervan is dat je het altijd zelf kan doen op het moment dat je daar zin in hebt. Je hoeft ook helemaal geen geld uit te geven om het te laten doen. Toch kan de boekhouding niet altijd vanzelf gaan dus kan het handig zijn als je toch een beetje hulp krijgt.

Toch iemand inhuren

Na een tijdje kun je er vaak achter komen dat het toch niet zo makkelijk is om zelf de boekhouding te doen. Het vraagt waarschijnlijk meer van je, dan je van te voren in gedachten had. Dat is helemaal niet erg. Je kan namelijk heel gemakkelijk iemand vragen om je te helpen of om de boekhouding voor je te doen. Bij Intense Finance kunnen ze je bijvoorbeeld heel goed helpen om als zzper toch de boekhouding rond te krijgen.

Alles uit handen geven

Als ZZper heb je verschillende mogelijkheden voor de boekhouding. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de gehele boekhouding uit handen te geven. Je laat dan iemand alles voor je doen, zodat je er zelf geen omkijken meer aan hebt. Dit kan voordelig zijn als je zelf erg weinig verstand hebt van de boekhouding.

Samenwerken

Het hoeft niet zo te zijn dat je helemaal geen verstand hebt van boekhouding. Je hebt misschien in een ver verleden wel een keer een cursus boekhouden gevolgd. In dat geval kun je er ook voor kiezen om samen met de boekhouder te werken. Jullie werken dan samen en de boekhouder geeft je tips. Zo weet je zeker dat je er niet alleen voor staat en dat het allemaal goed komt, maar hoef je niet bang te zijn dat je alles fout doet.

Wanneer schakel je de boekhouder in?

Als je toch denkt dat je het wel zelf kan, hoef je niet een boekhouder in te schakelen. Als je bedrijf onder de 7000 euro aan omzet draait op jaarbasis is het nog goed mogelijk om dit zelf te doen. De administratie kost namelijk erg veel tijd en kan soms ten koste gaan van andere belangrijke praktijken binnen het bedrijf. Echter is het wel helemaal aan jezelf of je om hulp vraagt of niet en wordt hier alleen identificatie gegeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here