Home Blogs Blog jij in WordPress? 9 slimme tips!

Blog jij in WordPress? 9 slimme tips!

1824
DELEN

Bloggen in WordPress is eenvoudig. Verreweg de meeste bedrijven maken gebruik van WordPress om onder meer een blog bij te houden. Blogs kunnen makkelijk worden geschreven, worden opgemaakt, gepubliceerd of ingepland voor een later moment. Kortom, WordPress is ideaal voor blogs. Hier komt nog bij dat er veel interessante plugins zijn die je kunt gebruiken voor je blogs in WordPress. Wij geven je 9 slimme tips voor de juiste WP plugins.

1. Plugin Akismet

Akismet is een must-have voor blogs met reacties. Het komt heel vaak voor dat er op blogpagina’s gereageerd kan worden door de lezer. Helaas komt hier ook vaak veel spam bij kijken. Op de één of andere manier lijkt er steeds spam te verschijnen tussen je reacties. Dit is heel vervelend en het doet de professionaliteit van je bedrijf natuurlijk ook geen goed. Akismet zorgt ervoor dat je website spamvrij blijft.

2. Plugin Yoast SEO

Yoast SEO is een ideale plugin als jij zeker wilt weten dat jouw blogs goed scoren op het gebied van SEO. Het programma geeft onder elke post die je schrijft aan hoe het gesteld is met de tekst. Dit is uiteraard alleen in WordPress zichtbaar en niet op je website. Je kunt zien wat goed is en wat minder goed is, waardoor je ook weet wat je nog kunt verbeteren voordat je de tekst publiceert.

3. Plugin Popup Ally

Slimme pop-ups waar je zelf eigenlijk helemaal geen omkijken naar hebt. Ideaal, zeker als je niet al te veel technische kennis hebt en eigenlijk al blij bent dat je blogs kunt posten. Popup Ally maakt slimme pop-ups voor je, zodat je hier zelf niet al te veel aan hoeft te doen.

4. Plugin Upprev

Upprev is ideaal om in te zetten als jij te maken hebt met een relatief hoge bouncerate. Deze plugin kijkt naar de content die jij al online hebt staan, dus naar eerdere blogs die je hebt geschreven. Vervolgens worden de beste blogs uitgezocht en deze worden gepromoot onder je nieuwste blog. De meest relevante blogs worden uitgekozen.

5. Plugin Clean and Simple Contact Form

Ook deze plugin is ideaal als je niet al te veel technische kennis hebt. Wil je graag een contactformulier aan je website toevoegen, maar weet je gewoon niet hoe? Dan is de Clean and Simple Contact Form de ideale oplossing. Deze plugin is zeer eenvoudig, waardoor iedereen er een mooi contactformulier mee kan maken.

6. Plugin Contextual Related Posts

Nog een plugin die related posts kan plaatsen onder je nieuwste blogpost. Je kunt binnen deze plugin zelf aangeven hoeveel gerelateerde content je wilt laten zien onder je nieuwste post, zodat je zelf kunt kijken wat mooi staat op je website en wanneer het eventueel te veel van het goede wordt.

7. Plugin Scroll Triggered Box

Deze plugin zorgt voor pop-ups, maar dan wel op een andere manier dan dat Popup Ally dit doet. Deze pop-ups hangen namelijk samen met het scrollen van de bezoeker. De pop-up verschijnt bijvoorbeeld als er naar de onderkant van de pagina wordt gescrold en verdwijnt weer als er naar de bovenkant van de pagina wordt gescrold. Super makkelijk!

8. Plugin Pretty Link Lite

Linkjes zijn heel waardevol op je website, maar dan moeten zij er wel mooi en georganiseerd uitzien. Ben jij niet helemaal tevreden met hoe je links er in je content uitzien? Dan is dit de plugin die jou verder kan helpen.

9. Plugin Shareholic

Natuurlijk is het de bedoeling dat mensen die jou blogs lezen deze zo interessant vinden om ze ook te delen. Dit is tenminste het doel dat je voor ogen hebt. Mensen doen dit niet zo snel als zij hiervoor de link naar je blog moeten kopiëren en deze vervolgens op social media moeten plakken. Dit is te omslachtig. De plugin Shareholic maakt het mogelijk om mooie buttons toe te voegen aan je blogartikelen. Met een klik op de button is de content gedeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here